Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Securitatea în reţelele moderne tip Enterprise

12 Ianuarie 2010




Pentru punerea în aplicarea a principiilor de mai sus şi aplicarea lor pentru toată varietatea echipamentelor care se conectează la reţea, Allied Telesis implementează în switch-urile cu management tip L2+ trei metode de autentificare şi integrarea cu soluţii NAC third-party. Cele trei metode de autentificare (ilustrate şi în figura alăturată) sunt:


802.1x
Este o autentificare robustă, care permite accesul pe bază de parolă criptată sau pe bază de certificat, folosită pentru echipamentele ce implementează protocolul 802.1x (calculatoare personale, laptop-uri)


Web-based
O autentificare des întâlnită, pe bază de user şi parolă criptată (protocol HTTPs) adresată echipamentelor ce nu implementează protocolul 802.1x (ex. PDA), dar oferă browser WEB.


MAC-based
Autentificare pe baza adresei MAC a dispozitivelor din mediul IT (ex. imprimantă, cameră video), care nu pot fi accesate graţie metodelor de mai sus.
Allied Telesis a implementat interoperabilitatea NAC pe toate switch-urile L2+: Switchblade x908, familia x900, familia x600, seria 9900, seria 9400, seria 8000GS, seria 8600, seria 8500 şi seria 8000s.



Informaţii sau detalii suplimentare privind soluţiile Allied Telesis şi segmentele cărora se adresează sunt disponibile pe site-ul companiei - www.alliedtelesis.com şi prin GENESYS DISTRIBUTIE, distribuitor autorizat în România.
Pentru informaţii şi comenzi ne puteţi contacta prin e-mail la sales@genesys.ro sau telefonic la 021/242 05 42.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite