Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Telefonie IP in Romania cu echipamente performante romanesti

10 Februarie 2005



Istoricul telefoniei IP este scurt, iar prezenta in Romania a acestui serviciu este cu atat mai noua. Sunt numai cativa ani de cand primele convorbiri se realizau pe suport internet. Desi, pentru moment, telefonia IP cunoaste o dezvoltare inca timida, cu ajutorul unor producatori de echipamente, furnizori de servicii Internet si companii multinationale de mare calibru sau deplasarii populatiei cu mai mare usurinta in strainatate, viitorul imediat anunta sa schimbe pentru totdeauna modul in care vom comunica de la distanta. Ca urmare a potentialului deosebit pe care-l prezinta in economisirea costurilor in convorbirile pe lunga distanta, telefonia IP a luat un avant considerabil si in Romania.


Tocmai pentru ca acest domeniu anunta sa ia o mare amploare in tara noastra, Topex concepe si produce echipamente destinate acestui tip de telefonie. Recent, a finalizat un nou produs: Topex multiACCESS VoIP, un echipament destinat furnizorilor de servicii de telefonie IP, precum si integratorilor si arhitectilor de retele de telecomunicatii. Acest echipament este o solutie complexa, puternica si unificata care asigura distribuirea inteligenta a apelurilor si administrarea traficului. Este un „VoIP – GSM gateway“ si solutia ideala pentru terminarea apelurilor pe Internet. Este o solutie simplificata pentru operatorii VoIP. Protocoalele de semnalizare suportate sunt H 323 si SIP, ISDN, SS7, R2, R1.5, fiind echipate cu 2 canale E1. Echipamentul suporta 30 convorbiri simultane GSM.


Configurarea echipamentului se face local, prin portul serial sau de la distanta prin IP sau Dial-Up. Permite rutare automata in functie de prefix, de ora din zi, de ziua din saptamana si de zilele de sarbatoare. Alternativ se poate folosi si algoritmul „Load Balance“ care asigura utilizarea egala a fiecarui SIM in functie de numarul de minute vorbite. Instalarea sa se face simplu si rapid, intretinerea fiind foarte facila.


Echipamentul se adreseaza operatorilor de telefonie IP, integratorilor si arhitectilor de retele de telecomunicatii, precum si de firmele care dezvolta trafic mare cu strainatatea si cu retelele mobile nationale sau in reteaua proprie de sedii/sucursale.




Cateva dintre caracteristici:
  • Compatibilitate cu retelele GSM
  • Larga compatibilitate cu centralele PABX
  • Baza de date pentru portabilitatea numerelor.
  • SMS to E-mail si SMS to WEB
  • CallBack clasic si cross-connect
  • Functionare neintrerupta 24/24, 7/7;
  • Sistemul HOT SWAP cu care este dotata va permite sa schimbati componente hardware/software in timpul functionarii.
  • Asigura taxare detaliata, CDR (Call Detail Records). Sistemul de operare, de administrare si de mentenanta, peste IP, este accesibil din orice browser de web sau program OAM.


    Pentru detalii suplimentare click aici



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite