Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Centrul de nanotehnologii din IMT, prezentat cu ocazia Zilei Porţilor deschise

12 Ianuarie 2010



Devenită tradiţională, Ziua Porţilor Deschise organizată în ultima lună a anului de către INCD-Microtehnologie (IMT-Bucureşti), a fost focalizată de această dată pe activitatea Centrului de Nanotehnologii (CNT), entitate din IMT care funcţionează sub egida Academiei Române. Cercetările din acest centru, desfăşurate în colaborare cu parteneri din ţară şi din străinătate sunt legate de structurarea şi caracterizarea la scară nanometrică, nanobiotehnologie, celule de combustie etc. Participă în principal laboratorul de nanotehnologie, laboratorul de caracterizare şi structurare la scară „nano”, laboratorul de nanotehnologie moleculară.

Au mai participat la eveniment cadre universitare, studenţi, specialişti din institute de cercetare şi firme, după cum urmează: Universitatea „Politehnica” din Bucureşti (Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Facultatea de Inginerie Electrică şi Facultatea de Chimie Industrială), Universitatea „Valahia” din Târgovişte, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare (INCD) pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei“, INCD pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiaţiei, INCD pentru Inginerie Electrică, Institutul de Endocrinologie „CI Parhon”, INAV SA, Honeywell România, Optoelectronica 2001, HTT Brno, MGM Star Construct, Sud Electronica.

În cadrul unui microsimpozion, unii specialişti din cadrul CNT (de regulă tineri) au avut scurte expuneri. Menţionăm titlurile unora dintre ele: „Micro şi nanostructuri pentru interconexiuni cu nanotuburi de carbon”, „Membrane nanostructurate hibride pentru integrarea în celule de combustie miniaturizate”, „Platformă integrată pentru separarea biocelulelor sanguine prin magnetoforeză şi dielectroforeză”, „Detecţia interacţiilor biomoleculare pe suprafeţe nanostructurate”, „Substrat de Au optimizat pentru analize biomoleculare - proces tehnologic, caracterizare şi simulare”, „Materiale nanocompozite realizate prin tehnica layer-by-layer”.

Centrul de nanotehnologii este prezentat pe pagina de web www.imt.ro/CNT. Aici sunt disponibile şi alte informaţii legate de evenimentul din 16 decembrie 2009.




Vizita în laboratoarele IMT a unui grup de participanţi la eveniment




Evenimentul a fost onorat de vizita în IMT a Preşedintelui ANCS (Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică), Prof. Dr. Ing. Adrian Curaj, care a vizitat laboratoarele experimentale ale „Centrului"





Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite