Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Proiectul eSkills vrea să atragă tinerii spre sectorul IT

12 Ianuarie 2010



A.P.D.E.T.I.C. (Asociaţia Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor) participă, alături de alte asociaţii naţionale din sectorul IT&C din Europa, la derularea Proiectului „eSkills Week 2010“ (Săptămâna eAptitudini 2010), iniţiat şi finanţat de Comisia Europeană. De asemenea, asociaţia va coordona acest proiect în România.

eSkills (e-aptitudini) este o amplă campanie de conştientizare în rândul cetăţenilor europeni a rolului crescând al utilizării tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în întreaga societate, atât în carieră, cât şi în viaţa personală. e-aptitudini este conceput ca răspuns la evoluţia societăţii actuale şi îşi propune să ofere membrilor comunităţii, indiferent de vârstă, pregătire şi profesie, posibilitatea de a învăţa continuu, de a-şi forma deprinderile necesare utilizării calculatorului şi a mijloacelor IT, precum şi de perfecţionare a acestora. e-aptitudini este un program-pilot, deschis tuturor celor care vor să beneficieze de această iniţiativă, dar să o şi sprijine.


Consorţiul, format din DIGITALEUROPE şi European Schoolnet, împreună cu 20 de asociaţii profesionale naţionale din sectorul IT, va promova această campanie cu sprijinul autorităţilor publice, companiilor de vârf din domeniul IT&C, instituţiilor de învăţământ şi mass-media.


APDETIC derulează campania împreună cu partenerii HP, IBM, Microsoft, Maguay, Intel, E.O.S – Educating for an Open Society, Junior Achievement Romania, ECOTIC, Oracle, Tehne.


„Până în prezent, APDETIC a participat la acţiuni de promovare a proiectului e-Skills, în special dedicate diseminării conceptului şi atragerii de parteneri prin intermediul cărora să putem multiplica mesajul destinat atragerii tinerilor spre sectorul IT. Între acţiunile derulate până în prezent putem menţiona RoCS, secţiunea GreenIT (25 noiembrie), prezentarea studiului IDC <<Post criză: e-aptitudinile sunt necesare pentru a conduce Europa spre o societate inovativă>> (10 decembrie) şi evenimentele de lansare Windows 7 organizate de Microsoft şi Maguay”, spune Valentin Negoiţă, preşedintele APDETIC.


Pe parcursul anului 2010, alături de parteneri, APDETIC va organiza conferinţe şi seminarii, sesiuni de training, concursuri online, vizite la firme din IT&C. Momentul culminant îl va reprezenta săptămâna 2-6 martie 2010.


Un portal dedicat campaniei eSkills va oferi celor interesaţi (elevi, studenţi, profesori, întreprinzători) un suport informaţional privind activităţile programate la nivel european şi în fiecare ţară membră participantă la proiect.


„În România, proiectul se află în faza de preselecţie a instituţiilor şi candidaţilor. La jumătatea lunii ianuarie vom demara un program de informare şi aderare la proiectul e-Skills a instituţiilor de învăţământ cu ajutorul Junior Achievement Romania.


Segmentul de vârstă pe care ni-l dorim vizează, în principal, tinerii din liceu şi facultăţi, deoarece, pe baza experienţelor pe care le vor acumula în această perioadă, îşi vor putea cristaliza mai bine opţiunile de viitor şi vor intra în contact direct cu marile firme de IT care operează în România”, menţionează Valentin Negoiţă.


Organizatorii anticipează participarea a peste 300.000 de persoane din ţările membre UE la evenimentele propuse pe parcursul campaniei.


„În România estimăm să atingem peste 10.000 de tineri prin acţiunile organizate de APDETIC împreună cu partenerii”, adaugă preşedintele APDETIC.
Ambasadorul eSkills pentru România este deputatul Varujan Pambuccian, membru al Comisiei de IT&C din Camera Deputaţilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite