Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

Panasonic lanseaza carduri SDXC de 48 si 64 GB

12 Ianuarie 2010



Panasonic a prezentat la CES 2010 noile carduri de memorie SDXC cu capacitati de 64 GB*, respectiv 48 GB*, ce vor fi comercializate la nivel global din februarie 2010.
Modelele RP- SDW64GE1K (64 GB) si RP-SDW48GE1K (48 GB) sunt cardurile de memorie Panasonic GOLD cu cea mai mare capacitate de stocare, din clasa 10. Beneficiind de noul Super Intelligent Controller, cele doua carduri sunt mai fiabile si au o durata de viata mai mare decât modelele precendente. Pretul recomandat de vânzare in SUA este de 399 euro, respectiv 299 euro.


SDXC este noua generatie de carduri SD, cu posibilitatea stocarii unui volum de date de la 32 GB pâna la 2 TB.
Noul card Panasonic de 64 GB SDXC este ideal pentru înregistrari video AVCHD High Definition sau fotografii de înalta rezolutie, ori chiar în format RAW. Utilizându-le, spre exemplu, cu noua camera video Panasonic HDC-TM60, cardul poate stoca pâna la 8 ore si 30 de minute de înregistrare, la calitate maxima, în modul HA.
La rezolutia 1920 x 1080i în modul HE, noul card SDXC “aduna” în cei 64 GB nu mai putin 27 de ore si 30 de minute de înregistrare video.
Cardul de 48 GB are aproape aceeasi capacitate ca un disc dual-layer Blu-ray, putând stoca înregistrari video HD în modul HA de 6 ore si 20 de minute sau de 20 de ore si 20 de minute daca filmarea s-a realizat în modul HE.


Clasa 10 de viteza asigura un transfer maxim al datelor de pâna la 22 MB/s. Astfel, noile carduri Panasonic permit utilizatorilor sa se bucure la maximum de performantele unor echipamente precum o camera video HD sau o camera foto cu obiectiv interschimbabil cum este Panasonic LUMIX DMC-GF1.
Cele doua modele de carduri SDXC, precum toate produsele de stocare din gama Panasonic GOLD, au o durata de viata mai mare datorita tehnologiei Super Intelligent Controller pe care o încorporeaza. Aceasta aduce o îmbunatatire la nivel tehnologic fata de gama Silver, cardurile asigurând un refresh automat cu corectarea erorilor, astfel fiind prevenita pierderea sau deteriorarea datelor înregistrate si asigurându-se totodata o durata de viata mai mare cardului în sine.


Noile carduri SDXC includ si o tehnologie conceputa sa ajute la minimizarea gradului de corupere a datelor cauzata de întreruperea alimentarii cu curent electric, asa cum se întâmpla atunci când cardul este deconectat în timpul transferarii informatiilor.
Robustetea cardurilor Panasonic SDXC este dovedita si de rezistenta lor la temperaturi extreme, aceastea functionând de la -25C pâna la 85C**. Pentru mai multe informatii, vizitati www.panasonic.com/CES2010.


*1 GB = 1.073.741.824 bytes. Capacitatea ce poate fi utilizata este mai mica. Cardurile de memorie SDXC pot fi utilizate doar în echipamente ce suporta formatul SDXC.
**Potrivit testelor efectuate de Panasonic.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite