Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Riscurile postoperatorii, reduse cu ajutorul Info World

19 Ianuarie 2010



Săptămâna trecută a avut loc întâlnirea de lucru a celor 16 parteneri din 12 state europene (Germania, Italia, Finalanda, Marea Britanie, Austria, Belgia, Grecia, Portugalia, Suedia, Slovacia, Slovenia şi România) care participă la proiectul REMINE.


Întâlnirea a fost organizată de către Info World, singurul partener din România şi a vizat discutarea evoluţiei proiectului până la momentul actual, precum şi trasarea sarcinilor viitoare pe care le vor avea de îndeplinit membrii consorţiului.


Proiectul în valoare de 7,6 milioane EUR este cofinanţat de Comisia Europeană şi a început în ianuarie 2008 urmând a fi finalizat la sfarşitul acestui an.


Acesta are ca scop principal micşorarea riscurilor asociate perioadei postoperatorii la pacienţii internaţi.


Pentru a contracara tendinţele actuale ale RAPS (Risk Against Patient Safety, RAPS) şi extinderea malpraxisului, REMINE urmăreşte un număr de obiective majore care pot fi aşezate în două categorii, tehnologice şi socio-economice:
1.O nouă platformă tehnologică capabilă să execute operaţii automate şi semiautomate de management şi prevenire a RAPS
2.Un nou proces organizaţional capabil să producă valoare adăugată


Conform unor studii recente, riscul de îmbolnăvire aleator reprezintă unul din factorii de morbiditate cei mai importanţi în spitale. Doar în faza de terapie, peste 8% dintre pacienţii recuperaţi în spital suferă de boli adiţionale datorită RAPS şi în jumătate din aceste cazuri apar probleme semnificative de sănătate sau se ajunge chiar la moartea pacientului. RAPS există în orice stadiu al procesului de spitalizare: de la internare la externare, în terapie şi terapie intensivă, iar o bună parte din riscuri (conform estimărilor recente peste 50%) sunt predictibile dar se petrec datorită proastei comunicări între diferiţii actori ai lanţului de îngrijire a pacientului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite