Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Patru romani la Geospatial World 2005

10 Februarie 2005



Patru manageri de IT din administratia publica au fost acceptati pentru a-si prezenta proiectele geospatiale la conferinta anuala internationala, dedicata tematicii geospatiale si realizata cu sprijinul Intergraph Mapping and Geospatial Solutions (IMGS) si Intergraph GeoSpatial users Community (IGUC). Evenimentul va avea loc la San Francisco, 26-28 aprilie 2005, iar prezentatorii, alesi deja din sutele de aplicatii primite, sunt scutiti de plata taxei de participare.


„Consortiul GIS Oradea – Sistemul deschis de management al informatiei“


Gabriela Gavris – coordonatorul departamentului GIS al Primariei Municipiului Oradea va sustine o prezentare al carei focus va fi proiectul de interoperabilitate in GIS. Implementarea sistemului a fost initiata in Oradea in 1998, sub denumirea generica Consortiul GIS Oradea. Obiectivul proiectului este de a administra orasul si localitatile limitrofe Bors, Cetariu, Odorhei, Sanmartin, Nojorid si Santandrei ca si arie metropolitana. Partenerii proiectului sunt Primaria Oradea, Proiect Bihor, o companie privata, precum si agentiile locale de apa, electricitate, incalzire, telefon, cadastru si protectia mediului. Pentru a realiza acest proiect, Oradea a beneficiat de doua finantari internationale, una din partea guvernului flamand, iar cealalta din partea Intergraph.


„Invataminte din TEGIS – solutia geospatiala implementata pentru Transelectrica“


Cristina Loghin – managerul de proiect din partea Transelectrica al TEGIS implementat intre 2003-2004 de catre Intergraph Computer Services Romania va analiza ciclul de viata al implementarii unui astfel de proiect si va impartasi audientei lectiile insusite. Lucrarea se doreste a fi o evaluare a beneficiilor reale pe care TEGIS le-a oferit companiei.


„Solutie geospatiala pentru managementul drumurilor si podurilor judetene“


Ioan-Constantin MogaIoan-Constantin Moga – seful compartimentului de informatica al Consiliului Judetean Mures va ilustra sistemul de sprijin al deciziei bazat pe solutia geospatiala implementata la Consiliul Judetean. Acest sistem flexibil permite integrarea si extensia datelor in orice format. Solutia este realizata utilizand tehnologia GeoMedia si inlocuieste cu succes functiile manuale cu o aplicatie care permite luarea unor decizii mai inteligente, cresterea productivitatii si reducerea costurilor.


„Imbunatatirea managementului infrastructurii drumurilor in Tg. Jiu“


Radu Mugurel PredescuRadu Mugurel Predescu – seful compartimentului de informatica al Primariei din Tg. Jiu va arata cum municipiul utilizeaza harti digitale si facilitatile de distributie a datelor oferite de solutia geospatiala pentru a oferi date furnizorilor de utilitati, consiliului judetean si altor organizatii locale. Vor fi analizate proiecte de succes care includ activitati de planificare urbana, gospodarire comunala, activitatea de recensamant si aparare civila. Lucrarea va evidentia felul in care edilii orasului au invatat din aceste proiecte ca utilizarea solutiilor geospatiale imbunatateste managementul administratiei publice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite