Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Intel a prezentat procesoarele 2010 Intel Core

19 Ianuarie 2010



Intel Corporation a prezentat astăzi, în România, noua sa familie de procesoare mobile, desktop şi pentru sisteme încorporate, 2010 Intel® Core™, la doar câteva zile de la lansarea oficială la nivel internaţional. Noile procesoare se găsesc deja pe piaţa locală în sistemele integratorilor Acer, Asus, eMag, HP, Lenovo, Maguay, MSI, Pcfun, PROSYS, RHS, Sony şi Toshiba, şi sunt disponibile în ofertele magazinelor Altex, Carrefour, Cel.ro, Domo, eMag şi Flanco.
Mai mult decât atât, Intel, împreună cu Flanco Berceni (relocat din Băneasa) continuă proiectul de educare a pieţei iniţiat anul trecut. Astfel, cei care vor să cumpere un calculator şi vizitează magazinul pot afla, de la un stand special amenajat, ce calculator se potriveşte cel mai bine cu nevoile lor.
Procesoarele 2010 Intel Core includ Intel Turbo Boost, tehnologie dedicată laptop-urilor, desktop-urilor şi dispozitivelor încorporate. Lansarea noilor procesoare Intel® Core™ i7, i5 şi i3 coincide cu apariţia noului proces revoluţionar de producţie al Intel, pe 32 nanometri (nm) care – pentru prima dată în istoria companiei – va fi utilizat pentru a produce imediat şi a livra pe piaţă procesoare şi caracteristici la preţuri accesibile, dar şi pentru a integra grafică de înaltă definiţie în procesor.
Tehnologia Intel® Hyper-Threading, inclusă în procesoare Intel Core i7, Core i5 şi Core i3, asigură funcţionarea în regim de multi-tasking, permiţând fiecărui nucleu de procesare să ruleze thread-uri multiple, pentru momentele când mai multe sarcini sunt procesate simultan.
Familia Intel® Core™ este dotată şi cu tehnici de reducere a consumului de energie, precum cea numită de Intel “hurry up and get idle” (“lucrează mai repede şi intră în modul “idle”!) sau “HUGI”, care permite procesoarelor să îşi finalizeze rapid sarcinile, conservând astfel durata de viaţă a bateriei.
Noua familie de procesoare 2010 Intel® Core™ este prima care integrează grafică în procesoarele PC mainstream. De asemenea, aceasta este prima soluţie integrată din industrie care oferă un sistem audio home theater multi-channel Dolby TrueHD şi DTS Premium Suite. În plus, Intel® HD Graphics suportă jocuri mainstream şi 3-D, fără a fi necesară adăugarea unei plăci video suplimentare, oferind şi un suport complet pentru noul sistem de operare Microsoft Windows 7.
O altă caracteristică, disponibilă pentru cumpărătorii de notebook-uri mainstream, este Intel Switchable Graphics, care permite utilizatorilor pasionaţi de jocuri foarte solicitante din punct de vedere grafic să treacă automat de la grafica integrată Intel la placa video dedicată, fără a fi necesară o restartare a sistemului.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite