Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Panasonic extinde gama FS cu 2 noi modele

20 Ianuarie 2010Panasonic va aduce pe piata doua noi modele de camere foto digitale din seria FS, LUMIX DMC-FS33 si LUMIX DMC-FS30, cu rezolutie de 14,1 megapixeli si obiectiv superangular de 28 mm cu zoom optic 8x (echivalent cu o distanta focala de 28-224 mm la o camera cu film de 35 mm).


Seria FS din care fac parte si mai noile FS11 si FS10, gama înrudita cu linia LUMIX FX, are în componenta camere foto digitale cu manevrabilitate ridicata, cu obiective de 28 mm care prezinta zoom optic de 8x sau 5x. Modelele cu zoom 8x au doua tipuri de ecran LCD, unul cu diagonala de 3 inch ce echipeaza modelul FS33 si unul cu diagonala de 2,7 inch pentru FS30, ambele cu functia Intelligent LCD.


Modul iA (intelligent auto) este disponibil la ambele modele si permite utilizatorului sa realizeze fotografii usor, fara grija ajustarii functiilor aparatului la conditiile exterioare. Activarea modului iA, prin apasarea butonului dedicat din partea de sus a camerei, declanseaza o serie de functii cu rol de asistenta la fotografiere: MEGA O.I.S. (stabilizator optic de imagine) pentru tremurul mâinii, Intelligent ISO Control pentru subiect aflat în miscare, Face Detection si Intelligent Scene Selector.
Ambele modele pot înregistra si clipuri video HD cu rezolutie 720p, în format motion jpeg. Fotografiile si clipurile pot fi descarcate si organizate pe calculator cu ajutorul pachetului software PHOTOfun STUDIO 5.0 inclus. Pentru o experienta mai bogata, utilizatorul poate realiza cu ajutorul acestui software si slideshow-uri pe care le poate ulterior viziona pe televizor, împreuna cu prietenii sau familia.


Modelul DMC-FS33 are un ecran cu diagonala de 3 inch, iar DMC-FS30 unul cu diagonala de 2,7 inch, cu 230.000 de puncte si functie Intelligent LCD care permite ajustarea stralucirii ecranului în functiile de conditiile de luminozitate din mediul ambiant. Astfel, daca fotografierea este realizata în lumina puternica a soarelui, ecranul îsi mareste stralucirea si invers, daca actiunea are loc în interior, într-un spatiu mai putin luminat, ecranul îsi diminueaza gradul de iluminare astfel încât utilizatorul poate vedea foarte clar imaginea din cadru.


La modelul DMC-FS33, ecranul este si tactil permitând operarea aparatului atât din butoane cât si direct de pe LCD, prin simpla apasare a icon-urilor cu vârful degetului. Meniurile sunt intuitive, utilizatorul putând naviga usor prin ele, iar caracterele sunt usor de citit, cele doua modele fiind potrivite si pentru persoanele mai vârstnice.


Camerele extrem de subtiri si compacte au o carcasa cu aspect metalizat mat în diferite nuante. Cumparatorii vor putea opta pentru una dintre culorile argintiu, negru, rosu si alb în cazul FS33. FS30 va fi comercializat în nuantele argintiu, negru, rosu, albastru si violet. Disponibilitatea culorilor va depinde de regiunea în care cele doua modele de camere vor fi comercializate.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite