Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

CoSoSys asigura protecţia sporită a datelor în timpul călătoriilor de afaceri

21 Ianuarie 2010CoSoSys, dezvoltator de soluţii de securizare a dispozitivelor de stocare portabile şi a porturilor, a lansat astăzi o nouă versiune a soluţiei de prevenire a pierderilor de date, Endpoint Protector 2009, ce oferă noi modalităţi de protejare a informaţiilor în modul de lucru offline. Noile funcţionalităţi de securitate introduse au scopul de a proteja datele confidenţiale atunci când nu există o conexiune permanentă la Internet, permiţându-le în acelaşi timp oamenilor de afaceri ce călătoresc să rămână activi şi productivi. Astfel, ei sunt protejati de riscurile folosirii dispozitivelor de stocare portabile ce pot cauza importante breşe de securitate.


Funcţionarea standard a aplicaţiilor de tip server-client presupune o conexiune permanentă între server şi PC-urile sau laptopurile pe care sunt instalate staţiile-client fie prin Internet, fie prin reţeaua locală a companiei, astfel încât să permită impunerea politicilor de securitate stabilite la nivel central pe fiecare dintre computerele protejate. Însă, cei ce călătoresc în interes de afaceri pot să nu beneficieze întotdeauna de acces la Internet, dar pot avea în continuare nevoie să utilizeze diferite dispozitive de stocare sau de alt tip - o imprimantă pentru tipărirea unui contract, un stick de memorie pentru a salva o prezentare pentru un eveniment. Pentru a-i ajuta să economisească timp şi să lucreze eficient, li se poate oferi prin telefon o parolă temporară pentru modul de lucru offline. Folosind această parolă, ei pot autoriza folosirea dispozitivelor de care au nevoie pe perioade de la 30 de minute la o săptămână.“Această nouă funcţionalitate ajută companiile în două moduri. În primul rând, le permite angajaţilor să îşi îndeplinească sarcinile la timp, prevenind apariţia unor întârzieri. În al doilea rând, pe toată perioada utilizării laptopurilor şi netbook-urilor firmei în mod offline, opţiunea de file tracing ce asigură urmărirea şi păstrarea log-urilor accesării fişierelor rămâne activă, asigurându-se astfel securitatea datelor firmei”, explică Roman Foeckl, Director General al CoSoSys.


Endpoint Protector 2009 este conceput pentru a minimiza ameninţările interne, a reduce riscul scurgerilor de date şi a controla dispozitivele conectate la calculator. Soluţia le permite departamentelor IT să controleze în mod proactiv utilizarea internă a dispozitivelor, în timp ce înregistrează toate datele transferate prin reţea şi criptează datele în tranzit pe dispozitivele portabile. Noua versiune Endpoint Protector oferă, de asemenea, şi suport pentru Windows 2008 Server, completând astfel lista de sisteme de operare Windows si Linux pentru servere suportate. Aplicaţia este disponibilă ca versiune de încercare gratuită de 30 de zile pentru Windows XP, Vista, Windows 7 şi Mac OS X sau demo online pe site-ul http://www.EndpointProtector.com.

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite