Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Doar 27% din organizaţii folosesc criptarea pentru a proteja datele

21 Ianuarie 2010



Cel mai recent studiu realizat la nivel global de Check Point arată o creştere a numărului punctelor de lucru finale neprotejate în marile companii. Doar 27% dintre organizaţii folosesc criptarea pentru a proteja datele, cu toate că numărul angajaţilor mobili a crescut semnificativ.


Check Point® Software Technologies Ltd, liderul mondial în securitate internet, a anunţat concluziile studiului realizat la nivel global în rândul clienţilor cu privire la trendurile de securitate a punctului final de lucru.
Potrivit studiului, la care au participat 224 de administratori IT şi de securitate, peste 40% din companii au avut, anul trecut, mai mulţi utilizatori de la distanţă care s-au conectat la reţeaua corporate de acasă sau din alte locaţii, în comparaţie cu 2008. Studiul Check Point arată că, în cea mai mare parte a companiilor (77%), peste un sfert din totalul forţei de muncă sunt angajaţi care lucrează de la distanţă.


În ciuda creşterii numărului de angajaţi mobili, Check Point subliniază că doar 27% din respondenţi declară că organizaţiile din care fac parte utilizează, în prezent, criptarea discului pentru a proteja informaţiile sensibile de pe punctele de lucru finale de la nivel corporate. În plus, doar 9% din companiile care au participat la acest studiu folosesc criptarea pentru dispozitivele de stocare mobile, cum ar fi driverele USB flash. O forţă de muncă din ce în ce mai mobilă, care transportă cantităţi impresionante de informaţii stocate pe dispozitive portabile, face ca organizaţiile să fie din ce în ce mai vulnerabile la scurgeri de informaţii confidenţiale, furt sau interceptare.
„Cu mai puţin de 30% dintre organizaţii care declară că folosesc criptarea datelor, majoritatea companiilor sunt foarte expuse riscului unor scurgeri serioase de informaţii. Din fericire, rezultatele studiului indică faptul că organizaţiile recunosc nevoia de a răspunde fenomenului, mai ales în ceea ce priveşte forţa de muncă mobilă”, a spus Juliette Sultan, Head of Global marketing Check Point.
Studiul Check Point arată că aproximativ 47% din respondenţi intenţionează să achiziţioneze, în decursul anului, o soluţie pentru securitatea punctului final de lucru, criptarea discului (24%), NAC (22%) şi criptarea media (13%) fiind cele mai populare aplicaţii. În topul aplicaţiilor pentru punctul final de lucru rămân desktop antivirus (90%), antispyware (56%), firewall-urile personale (49%) şi clienţii VPN (49%), organizaţiile care au participat la studiu având deja toate aceste aplicaţii instalate.


Personalul IT din companiile cu mai puţin de 5.000 de angajaţi semnalează, de asemenea, că organizaţiile lor folosesc produse pentru punctul final de lucru de la trei vendori diferiţi (în medie), ceea ce generează probleme la nivelul managementului securităţii. Companiile mai mari folosesc, în medie, produse de la cinci vendori diferiţi şi, de asemenea, semnalează că numărul este destul de dificil de gestionat.
Studiul Check Point a acoperit mai multe sectoare de business. 18% din respondenţi sunt din sectorul financiar, 14% din producţie şi 11% din sectorul public local sau naţional. 44% sunt organizaţii din America de Nord şi America de Sud, 42% din zona EMEA şi 11% din regiunea Asia-Pacific. În ceea ce priveşte mărimea organizaţiei, 23% sunt companii cu până la 99 de angajaţi, 25% companii care au între 100 şi 499 de angajaţi, 13% între 500 şi 999, 24% între 1000 şi 4.999, iar 15% peste 5.000 de angajaţi.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite