Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

SES SIRIUS participă la procesul de digitalizare din România

21 Ianuarie 2010



SES SIRIUS, o companie SES ASTRA, şi-a anunţat astăzi intenţia de a participa la procesul de digitalizare din România, oferind o alternativă pentru platformele de distribuţie terestră.
SIRIUS are deja o prezenţă puternică la nivel local în România, principalele staţii TV din România fiind clienţii companiei. Un alt client este AKTA, brand deţinut de Digital Cable Systems, companie condusă de Dinu Malacopol. La sfârşitul anului 2008, Sirius oferea acoperire pentru 5,12 milioane de gospodării din România.
În România, reprezentanţa SES Sirius este condusă de Mihai Ursoi.
SIRIUS recomandă un cadru legislativ şi de reglementare neutru în ceea ce priveşte soluţiile de transmisie folosite, pentru a permite implicarea tuturor platformelor de distribuţie şi a asigura o tranziţie eficientă. Acest lucru este în concordanţă cu recomandarea Comisiei Europene, care menţiona, în 2008, că sprijinul acordat de către un stat exclusiv pentru platforma de distribuţie terestră este incompatibil cu principiile pieţei unice.
„Guvernul României, prin autorităţile sale de reglementare, trebuie să ofere în procesul de trecere la televiziunea digitală şanse egale tuturor platformelor de transmisie digitală”, a declarat Håkan Sjödin, director general SES SIRIUS.


Satelitul este o soluţie pentru regiunile care nu beneficiază de acoperire terestră sau pentru acele zone în care reţelele terestre nu se justifică din punct de vedere economic; în acelaşi timp, poate fi şi o alternativă pentru gospodăriile care nu beneficiază de o calitate bună a semnalului terestru. Prin intermediul acestei platforme pot fi asigurate şi alte servicii cu valoare adăugată, cum ar fi transmisiile HDTV, internet în bandă largă, servicii de telefonie şi multimedia, a mai declarat Sjödin.
Reprezentanţii companiei au subliniat faptul că satelitul nu este doar o soluţie eficientă din perspectiva costurilor, ci şi una ecologică. Transmisiile TV prin satelit permit economisirea unei cantităţi considerabile de energie în comparaţie cu distribuţia TV prin reţele terestre sau în bandă largă. Pe lângă consumul de energie mai redus, transmisia TV prin satelit asigură şi emisii de dioxid de carbon şi reziduuri mai reduse, cu 0,4 g deşeuri per canal de televiziune digitală/gospodărie/an, în comparaţie cu 37 g în cazul transmisiei terestre TV şi 78 g în cazul transmisiei TV prin fibră optică.
SES SIRIUS AB deţine şi operează sistemul satelit SIRIUS, principalul sistem de satelit din ţările nordice şi baltice şi din Europa Centrală şi de Est.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite