Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ERP >> Stiri si comunicate

XAPT Ungaria deruleaza prima implementare de Microsoft Dynamix AX din Transilvania

25 Ianuarie 2010



Compania Melinda Instal din Odorheiu Secuiesc a devenit primul beneficiar al sistemului ERP Microsoft Dynamics AX din Transilvania. Sistemul permite coordonarea proceselor de depozit, planificarea transportului şi managementul complet ale resurselor societăţii si a fost implementat de XAPT Ungaria. ERP-ul va fi utilizat de aproape 150 de angajati.
Firma ardeleană a luat decizia automatizării proceselor de logistică precum şi utilizarea terminalelor mobile încă din 2007. Procedura de selecţie a soluţiei informatice a fost demarată după stabilirea concretă a nevoilor funcţionale şi a durat aproape un an. Echipa desemnată pentru selecţie a fost formată din personalul de conducere a firmei şi diverşi utilizatori cheie, acoperind toate domeniile importante ale activităţii. Pentru selectia celei mai potrivite solutii pentru Melinda Instal s-au luat in considerare multe aplicatii nationale si internationale impreuna cu furnizorii lor. În luarea deciziei a contat foarte mult faptul că soluţia Microsoft Dynamics AX susţinută de XAPT asigură într-un singur sistem acoperirea domeniilor critice, începând cu logistica, prin coordonarea depozitării, gestionarea codurilor de bară şi utilizarea terminalelor mobile, până la activităţile financiar-contabile în concordanţă cu reglementările în vigoare din România.
Sistemul integrat iSCM (intelligent Supply Chain Management) bazat pe platforma Microsoft Dynamics AX a fost dezvoltat de către XAPT si permite cresterea substantiala a productivitatii firmelor cu business de logistica, facilitând utilizarea cât mai eficientă a resurselor. Melinda Instal consideră importantă dezvoltarea sistemului informatic, prin urmare şi alegerea ERP-ului.
S-a considerat ca solutia oferita de XAPT respectiv Microsoft Dynamics AX si iSCM este cea mai potrivita si cu cel mai mare ROI (return on investment) pentru Melinda Instal, deoarece toate funcţionalităţile acesteia corespund aşteptărilor, iar datorită flexibilităţii poate fi adaptată rapid şi economic în concordanţă cu procese noi, respectiv nevoi individuale.
„După un efort îndelungat de pregătiri, îmi face deosebită plăcere să jucăm un rol important în dezvoltarea şi prosperitatea unei firme dinamice, inovative din Transilvania prin implementarea soluţiilor dezvoltate de noi,” – a declarat dr. Schvarcz Zoltán, directorul executiv XAPT Hungary Kft.
„Asistăm la materializarea unui plan conceput cu ani în urmă. Proprietarii au recunoscut faptul că pentru dezvoltarea stabilă a societăţii este nevoie de implementarea unui sistem ERP integrat, flexibil, care poate să facă faţă proceselor precum şi nevoilor actuale şi viitoare ale societăţii. Pachetul de solutii de la Microsoft si XAPT, s-a dovedit a fi cel mai potrivit, implementarea acestuia reprezentand un pilon important în rândul seriei de succese înregistrate de-a lungul anilor precedenţi.” – a adăugat András Lehel, directorul general Melinda Instal.


XAPT Hungary Kft este distribuitorul principal în Ungaria şi Europa Centrală şi Est al ERP-ului Microsoft Dynamics AX (denumire anterioară Axapta) dezvoltată pentru întreprinderi mijlocii şi mari, care asigură servicii complete la nivelul vânzării, implementării, personalizării, instruirii şi suportului. Datorită experienţei vaste în proiecte, în soluţii proprii pentru diferite domenii şi produse complementare, firma XAPT Hungary Kft. participă cu succes la proiecte de implementare al ERP-ului Microsoft Dynamics AX. În portofoliul firmei se mai numără Microsoft Dynamics NAV (denumire anterioară Navision), Microsoft Dynamics CRM pentru gestionarea mai eficientă a relaţiilor cu clienţii, respectiv numeroase produse ale partenerilor acestuia, respectiv TARGIT o soluţie BI (business intelligence) şi suport decizional, Atlas xl pentru întocmirea rapoartelor, AgilePoint pentru managementul proceselor organizaţionale şi soluţia de printare ThinPrint. Numărul sistemelor implementate de XAPT Hungary Kft. depăşeşte 200, iar numărul de utilizatori ale diferitelor soluţiilor ajunge la peste 5.000, cifra de afaceri realizată în 2008 fiind peste 11.5 milioane de euro. Între clienţii XAPT, prezenţi pe piaţa românească, se numără Diego, Masterplast, Marso, Autonet, WizzAir şi alte societăţi importante.
Datorită activităţii performante, bazată pe rezultate, în ultimii 8 ani XAPT Hungary Kft. a câştigat în fiecare an premiul de Cel Mai De Succes Partener Microsoft.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite