Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Seria ColorQube 9200 – costuri de imprimare mai mici

26 Ianuarie 2010



Xerox lansează în România primul multifuncţional A3, de mare viteză, cu cerneală solidă.
Reprezentantii Xerox au declarat ca seria ColorQube 9200 cu cerneală solidă reduce costul imprimării color cu până la 62%.
Victor Tătaru, Office Solutions Marketing Manager, Xerox România şi Republica Moldova, spune că, printre domeniile ţintite de companie cu acest produs, se numără sectorul medical, sectorul public, manufacturing etc., în general cele în care se generează un volum mare de imprimare.
Conform lui Tătaru, anul trecut s-au printat peste 2 trilioane de pagini, din care numai 15% au fost color.


Seria ColorQube 9200 include trei modele diferite (9201, 9202, 9203) care tipăresc, scanează şi copiază documente cu viteze de la 38 ppm la 85 ppm. Tehnologia bazată pe cerneală solidă este folosită de Xerox de peste optsprezece ani, iar acum a fost reproiectată pentru a obţine viteze şi volume de imprimare mai ridicate.
„Seria Xerox ColorQube 9200 este însoţită de un nou plan de costuri, care permite analiza cantităţii de culoare de pe fiecare pagină a documentului imprimat. Dacă până acum, costul de imprimare a unei pagini full-color (de exemplu o fotografie) era egal cu cel pentru tipărirea unei pagini pe care se regăseşte doar o cantitate mică de culoare (de exemplu sigla unei companii), folosind schema de cost a ColorQube, clienţii vor plăti numai cantitatea de culoare folosită pentru fiecare hârtie tipărită. Astfel, documentele zilnice pot avea accente de culoare fără costuri suplimentare”, spune Victor Tătaru, Office Solutions Marketing Manager, Xerox România şi Republica Moldova.
Un studiu efectuat de universitatea americană Rochester Institute of Technology (RIT) arată că multifuncţionalele ColorQube 9200 utilizează cu până 9% mai puţină energie pentru un întreg ciclu de viaţă şi produc cu 10% mai puţine gaze cu efect de seră decât imprimantele laser din aceeaşi clasă.
Cerneala poate fi alimentată în fante speciale chiar în timpul imprimării. O singură încărcare cu cerneală solidă poate oferi o autonomie pe fiecare culoare de până la 55.000 de pagini (5% acoperire). De asemenea, multifuncţionalele sunt echipate cu un ecran tactil intuitiv, care oferă acces la diferite opţiuni şi redă tutoriale video pentru a ajuta utilizatorii.
Preţul recomandat al echipamentelor Xerox ColorQube 9200 începe de la 14.960 de dolari fără TVA, şi diferă în funcţie de configuraţie. Echipamentul poate fi cumpărat si in rate.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite