Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Omnilogic lanseaza OmniVServ, primul serviciu Cloud Computing

01 Februarie 2010



Incepand cu 1 februarie 2010, Omnilogic a lansat in premiera un prim program denumit “OmniVServ”, incorporat in initiativa sa de promovare a cloud computing-ului in Europa de Sud-Est, initiativa identificata sub numele de “OmniVCloud”. OmniVserv permite utilizatorilor reducerea semnificativa a costurilor, deoarece nu implica investitii suplimentare in infrastructura, si imbunatatirea performantelor prin consolidarea aplicatiilor intr-un mediu virtualizat si securizat, localizat in Data Center-ul situat in campusul Omnilogic din Otopeni. Programul OmniVServ ofera, pe langa tehnologia de ultima ora si securitatea maxima a datelor, disponibilitatea 24x7x365 si posibilitatea alocarii de resurse suplimentare la cerere (on-demand), pe perioade determinate, toate la costuri pornind de la numai 1 euro/zi.
„Intr-o piata extrem de dificila, marcata de multe provocari si de exigenta si orientarea utilizatorilor catre maximizarea rezultatelor financiare printr-o minimizare continua a costurilor, conceptul de cloud computing valorifica la maxim tehnologiile de consolidare a resurselor IT&C, prin aplicarea pe scara larga a politicilor de virtualizare.
Omnilogic, impreuna cu partenerii sai de tehnologie din aceasta verticala (Cisco Systems, SUN/Oracle, EMC, VMWare si CheckPoint), va pune la dispozitie in aceasta prima faza, o interfata web prin intermediul careia clientul isi poate configura/reconfigura in mai putin de 10 minute, o solutie optima (on-demand) atat pentru nevoile si specificul activitatii sale, cat si pentru perioada de timp pentru care aceste resurse sunt necesare. Altfel spus, acest potential client va plati DOAR pentru infrastructura de care are nevoie, si DOAR pentru perioada in care are nevoie. In aceeasi idee, am sustinut constant in ultimii 2 ani - si ramanem in continuare pe aceeasi pozitie - ca serviciile online reprezinta si vor reprezenta in urmatorii ani, vectorul principal de crestere al businessului de IT&C. Pentru Omnilogic, desi extrem de important la acest moment, programul OmniVServ reprezinta doar primul pas in articularea unei strategii coerente de cloud computing pentru regiunea noastra geografica (SE_Europe). Conform business-plan-ului nostru, practic in fiecare trimestru al lui 2010 vom adauga noi servicii si produse (infrastructura, software si servicii profesionale) toate in regim on-demand“, a mentionat Gabriel Marin, Director General al Omnilogic.








Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite