Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

DGI 2005, eveniment european dedicat solutiilor geospatiale

10 Februarie 2005



Intergraph Mapping and Geospatial Solutions a prezentat solutiile sale geospatiale pentru serviciile de informatii la DGI 2005 (Defense Geospatial Intelligence), primul eveniment european geospatial axat pe teme de aparare care s-a desfasurat la Londra in ianuarie. Conferinta acopera atat teme legate de culegerea, analiza si diseminarea datelor, precum si de rolul tehnologiilor spatiale in rezolvarea problemelor ridicate de extinderea Uniunii Europene, cum sunt cresterea necesitatii de securitate a teritoriului, colaborarea dintre mai multe servicii de informatii si fuziunea datelor, definirea si recunoasterea profilelor de mediu, cartografierea mediului urban s.a.
Solutiile geospatiale pentru serviciile de informatii dezvoltate de Intergraph permit agentiilor militare si de informatii sa exploateze si sa distribuie informatia geospatiala intre organizatii, raspunzand astfel necesitatilor de tehnologii si servicii interoperabile, bazate pe standarde care integreaza date complexe intr-un singur tablou functional.


Open Geospatial Consortium (OGC) a organizat Interoperability Day, demonstratie de interoperabilitate colaborativa, bazata pe un scenariu de exploatare a tehnologiei geospatiale de catre serviciile de informatii, cu implicarea a numeroase companii de tehnologie spatiala. Intergraph a prezentat Image Scout, o componenta geospatiala de exploatare a imaginii ce permite analistilor de imagine sa rezolve problema analizarii unui numar din ce in ce mai mare de imagini din mai multe surse si generarea unor rapoarte de informatii mai repede decat oricand pana acum. Image Scout ofera un mediu pentru integrarea si analiza datelor geospatiale provenite din multiple surse, inclusiv a imaginilor, caracteristicilor de tip harta si a datelor de elevare, ceea ce duce la o crestere semnificativa a eficientei activitatilor de analiza. Solutia permite realizarea de operatii rapide si precise de cautare pe arii largi in imagini digitale prin utilizarea fuziunii geospatiale si a compararii avansate de imagini.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite