Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

GTS Telecom finalizează prima etapă a proiectului multianual de extindere a DataCenter-ului

08 Februarie 2010



GTS Telecom, parte a GTS Central Europe, unul din cei mai importanţi operatori regionali de telecomunicaţii (GTS CE), a finalizat şi pus în funcţiune prima fază a proiectului de extindere a DataCenter-ului din Bucureşti. Prin această investiţie GTS pune la dispoziţia clienţilor un spaţiu de găzduire suplimentar net, de aproximativ 144 mp, corespunzător unui număr de 70 de rack-uri.


Început cu 3 luni în urmă, proiectul de extindere face parte din strategia multianuală de expansiune a suprafeţei de găzduire şi colocare a DataCenter-ului GTS. Conform clasificărilor şi standardelor internaţionale în domeniu, facilităţile puse la dispoziţia clienţilor şi condiţiile de realizare a proiectului corespund nivelului Tier 4. Extinderea ariei de colocare, realizată în imediata vecinătate a DataCenter-ului GTS, a fost gândită într-o dezvoltare modulară şi o execuţie în două faze pentru o suprafaţă totală netă de 216mp.


DataCenter-ul GTS Telecom este direct conectat la inelul metropolitan de fibră optică din Bucureşti, cu o capacitate de 82Gbit/sec şi de aici, prin reţeaua naţională şi infrastructura GTS Central Europe, direct la nodurile continentale de interconectare din Frankfurt şi Vienna. Managementul aplicaţiilor găzduite şi al echipamentelor colocate în DataCenter se poate face peste internet, sau din camera consolelor amenajată în incinta DataCenter-ului.


DataCente-ul GTS Telecom este echipat în conformitate cu specificaţiile standardelor Tier 4 în viguare, având în dotare instalaţii de răcire şi condiţionare a aerului; instalaţii automate de prevenire şi stingere a incendiilor folosind gaze inerte; alimentare independentă cu energie electrică din surse separate şi rezervate prin UPS şi generator propriu, prin care asigură alimentarea echipamentelor în rack la 220 V sau, la cerere, la 48V sau 380V. Securitatea DataCenter-ului este asigurată prin sisteme de monitorizare a accesului, personal de protecţie şi pază prezent permanent în locaţie (24 x 7), sisteme de supraveghere video şi televiziune cu circuit închis.


"DataCenter-ul este elementul de bază în implementarea de aplicaţii mission-critical, de comerţ electronic sau de furnizare de conţinut pe internet. Este o veriga importantă pentru transformarea şi eficientizarea unei companii comerciale." a spus Dan Mihăescu CEO al GTS Telecom. "Investind în propria infrastructură, GTS Telecom îşi creşte capabilitatea de a asigura clienţilor suportul de care aceştia au nevoie pentru creşterea profitabilităţii şi dezvoltarea propriei companii, indiferent de dimensiune sau de domeniul de activitate".



Tags: Data Center, GTS

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Sorin
foarte tare Data Center-ul GTS, mai ales aripa noua care au facut-o acuma. GTS se diferentiaza prin calitate si oamenii care te ajuta in orice ai nevoie. ai parte de suport mereu atat din partea celor de vanzari cat si celor de tehnic. sunt foarte promti, onesti si profi.
19 Martie 2010, 12:06:44