Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

Infrastructura ca serviciu in oferta Star Storage

09 Februarie 2010



Star Storage a lansat o o serie de servicii externalizate de infrastructura IT (IaaS) - servere dedicate si servere virtuale in regim „on demand” destinate companiilor din Romania. In acest fel, companiile din Romania pot beneficia de echipamente si servicii de infrastructura de ultima generatie, fara a fi nevoite sa-si achizitioneze si administreze aceste resurse „in house”.
Serverele dedicate si serverele virtuale oferite in regim externalizat fac parte din primul serviciu de furnizare infrastructura IT „ca serviciu” („as a Service”) pe care compania noastra il lanseaza in cadrul centrului nostru de date. Acest serviciu se adreseaza in primul rand companiilor mari si mijlocii care au nevoie de o scalabilitate dinamica a infrastructurii – respectiv de crestere sau reducere a resurselor in timp real in functie de evolutia afacerii. Companiile orientate catre un raspuns rapid la cerintele pietei pot opta mult mai usor pentru investitii in competente cheie, in extinderea operatiunilor pe alte piete sau in portofoliul de solutii in timp ce isi reduc costurile cu infrastructura IT cu pana la 40% prin externalizarea acestor servicii” declara Viorel Delinschi, Business Development Manager in cadrul companiei Star Storage.
Star Storage a dezvoltat servicii externalizate de Infrastructura IT pe principii solide corporatiste care iau in considerare cerintele specifice ale unei categorii speciale de clienti cu aplicatii multiple. Compania ofera hardware de inalta performanta, monitorizare continua a serviciului de catre o echipa specializata, suport prin telefon si email, nivel ridicat de securitate, viteza si disponibilitate a retelei, conectivitate garantata prin VPN sau Internet cu volum de trafic nelimitat, pe baza unui abonament lunar care se incadreaza intre 42.9 si 239 euro pe luna, pentru server virtual dedicat, si intre 330 si 1000 euro lunar pentru server fizic dedicat.


Principalele beneficii directe, pe langa reducerea cu pana la 40% a costului total de detinere a unor tehnologii costisitoare, sunt: reducerea costurilor de personal (mai ales in cazurile in care sunt necesare cunostinte tehnice avansate) si, in acelasi timp, cresterea productivitatii, suport si expertiza specifica business-ului, achizitia de echipamente/resurse este mult mai rapida, se asigura interoperatibilitate si nivel de disponibilitate ridicat pe baza de SLA (service level agreement) etc.


Star Storage vine cu expertiza operationala de la cei mai buni dezvoltatori de tehnologie la nivel international. Compania detine echipamente de ultima generatie de la Hitachi, EMC, Cisco, Quantum, IBM, etc. si ofera cel mai inalt nivel de performanta si disponibilitate a infrastructurii, la nivel de industrie, prin viteza de procesare, memorare, stocare, scriere si citire pentru echipamentele din oferta standard.
Centrul de Date Star Storage este scalabil, suprafata initial lansata fiind de peste 800 mp, oferind toate facilitatile unui centru de date de nivel 3 (Tier 3) in concordanta cu cerintele standardelor internationale in vigoare TIA-942 (Telecommunications Industry Association) si Uptime Institute. Centrul de date Star Storage ofera facilitati complete de redundanta pentru furnizarea de energie electrica (UPS si electroalimentare de urgenta cu generatoare diesel) si sistemul de climatizare si control al mediului precum si sisteme avansate de securitate, protectie antiseismica si prevenire / stingere incendiu. Sistemele de securitate si control sunt organizate in jurul unui singur punct de intrare, cu acces pe baza de sisteme biometrice si de proximitate, monitorizare video si sisteme avansate de detectie a intruziunilor. Centrul de date beneficiaza de prezenta principalilor furnizori nationali de servicii de date si internet.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite