Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

CEO-ul SAP paraseste compania

10 Februarie 2010



SAP trece printr-un moment dificil dupa ce directorul executiv al companiei, Leo Apotheker, a demisionat brusc, anuntand ca a facut tot ce putea mai bine pentru companie in acest moment "brutal de criza economica". Seful celui mai mare producator de soft business a declarat ca "regreta faptul ca nu a putut castiga sprijinul actionarilor si angajatilor", dar ca este convins ca a luat numai cele mai bune masuri pentru companie. El a trimis un memo intern prin care si-a anuntat plecarea, iar informatia a ajuns la BusinessWeek, acum divizie a gigantului Bloomberg.
Conducerea executiva a SAP este preluata acum de doi membri ai Consiliului Director, Bill McDermott si Jim Hagemann Snabe, care devin astfel Co-CEO. De asemenea, conducerea a apelat la unul dintre fondatori, Hasso Plattner, pentru a oferi sprijin in situatia actuala. Important de stiut este ca Plattner este fiul unor sasi de pe linga Sibiu, care au ajuns in Germania in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Parintii sai au divortat, iar Plattner a fost trimis la un orfelinat. El a fost insa un elev stralucit si a devenit un geniu al tehnologiei. A lucrat pentru IBM si impreuna cu Dietmar Hopp si alti trei colegi a parasit Big Blue pentru a fonda SAP- asi condus executiv compania pina in 2003.
Conform celor mai recente informatii, SAP ar fi pierdut cota de piata anul trecut in favoarea Oracle,iar in cursul ultimelor 12 luni, compania germana a dat afara 3-4.000 de oameni.Rezultatele SAP pentru anul 2009 au aratat ca incasarile au scazut cu aproape 1 miliard de dolari, totalizand 10,7 miliarde USD, iar profitul a scazut pentru al doilea an consecutiv. Fata de valoarea maxima atinsa in 2000, titlurile companiei germane au scazut cu aproape 50%. De altfel dupa publicarea rezultatelor financiare valoarea actiunilor SAP s-a redus cu aproape 6 procente.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite