Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Star Storage-Gestiunea Documentelor

10 Februarie 2005



Fluxul si gestiunea documentelor sunt elemente critice pentru succesul unei organizatii, fie ca este vorba de documente scanate, documente electronice generate pe calculator sau formate complexe de fisiere. Livrarea informatiei corecte, catre persoana potrivita, la momentul potrivit este un element fundamental al activitatii zilnice.


In multe organizatii, informatii esentiale sunt „inchise“ in teancuri de hartii sau in „insule“ izolate de informatii electronice. Companiile si institutiile sunt coplesite de cerintele de gestionare a informatiilor, de conformitate cu cerintele legale, diverse regulamente/reglementari specifice, avand costuri de gestionare a informatiilor in continua crestere..


Documentum–platforma completa


Solutia Documentum ofera o platforma completa de gestiune a documentelor si continutului la nivelul unei organizatii, perfect scalabila atat din punct de vedere al dimensiunilor cat si al functionalitatilor. Conform studiilor independente (ex. Gartner), Documentum este considerata solutia de top in acest domeniu mentinandu-si aceasta pozitie in mod constant in ultimii ani.


Fiind mult mai mult decat o baza de date pentru continut nestructurat, Documentum livreaza o solutie pentru gestiunea intregului ciclu de viata al documentelor la nivel de organizatie.


Primul pas


Construirea unei arhive electronice de documente poate constitui un prim pas in crearea unui sistem unitar de gestiune a documentelor, un sistem care sa fie folosit in comun de toate aplicatiile software utilizate de organizatie (ex. de sisteme operationale tip ERP, CMR sau instrumente de raportare si asistare a deciziei).


Organizatiile au in mod tipic nevoie de a arhiva volume considerabile de date pentru perioade mari de timp, in conditii de siguranta, inalta disponibilitate si refolosire facila, toate acestea la un cost cat mai mic. Informatiile arhivate includ imaginile documentelor scanate, inregistrari, facturi, contracte, corespondenta, ordine de plata, declaratii fiscale, rapoarte precum si biblioteci multimedia de imagini, audio si video. Orice companie necesita arhivarea partiala – sau chiar totala – a acestor tipuri de documente si risca sa fie copletita de administrarea acestui volum mare de date care trebuie stocate si accesate la nevoie. Organizatiile necesita accesarea informatiilor arhivate fie in cadrul derularii operatiunilor curente cat si in cazuri speciale cum ar fi audituri sau controverse legale.


Utilizarea spatiului de stocare


Documentum permite organizatiilor sa eficientizeze costurile prin utilizarea eficienta a spatiilor de stocare. Se poate astfel decide care spatiu de stocare ofera solutia optima din punct de vedere al raportului pret-performanta iar decizia se poate lua automat in functie de reguli dependente de specificul activitatii companiei cum ar fi perioade de timp, tip de informatie sau alte atribute ale documentelor (de exemplu, datele curente vor fi stocate pe sisteme de discuri magnetice, cu timp de acces foarte mic, datele istorice care sunt mai rar accesate dar trebuie sa ramana disponibile on-line sunt stocate pe librarii de discuri optice, mai putin rapide dar cu un cost al stocarii mult redus).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite