Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

3GSM: a īnceput cel mai mare eveniment al industriei de telefonie mobilă

15 Februarie 2010



Mobile World Congress (3GSM), cel mai mare eveniment anual al industriei de telefonie mobilă, şi-a deschis porţile luni la Barcelona, cu un anunţ de cooperare la care participă 24 de operatori de servicii din toată lumea, inclusiv Deutsche Telekom, Orange, Vodafone sau Telefonica, acord care prevede realizarea unei platforme comune pentru aplicaţiile dedicate telefoanelor mobile inteligente. Cei 24 de operatori au împreună 3 miliarde de utilizatori de telefonie mobilă, iar acordul este susţinut de Asociaţia GSM, organizatorul evenimentului. De asemenea, în prima zi de 3GSM, producătorul sud-coreean Samsung a dezvăluit primul său telefon realizat pe platforma open source Bada.
Acordul operatorilor de telefonie mobilă are ca scop atât creşterea accesului utilizatorilor finali la aplicaţiile pentru telefoane mobile, dar şi contracararea dominaţei Apple, care cu al său App Store controlează majoritatea download-urilor de aplicaţii la nivel mondial. App Store a depăşit deja 3 miliarde de download-uri de aplicaţii, iar majoritatea marilor producători de telefoane mobil fac acum acelaşi lucru: lansează magazine proprii de aplicaţii pentru utilizatorii terminalelor.


Un exemplu este tocmai Samsung, care deşi folosea Symbian, Windows Mobile şi Android, a decis că este momentul să lanseze propria sa platformă, botezată Bada. Primul telefon pe noua platformă este Wave (S8500), cu ecran tactil de 3,3 inchi şi rezoluţie 800x400 de pixeli, procesor de 1GHz, precum şi tehnologii precum Bluetooth 3.0 şi WiFi.


Noua interfaţă, TouchWiz 3.0, vrea să fie un adevărat hub al reţelelor sociale, cu acces la toate sistemele de comunicare online. Telefonul Samsung Wave S8500 va fi disponibil la nivel global din aprilie 2010. Deocamdată nu există informaţii despre preţ.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite