Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Unitatile medicale au un aliat de incredere: Info World pune ordine in haosul documentelor

10 Februarie 2005



Timpurile in care organizarea fisetelor pe categorii, culori, dimensiuni se numea eficienta in gestionarea si arhivarea documentelor au trecut. Tot mai multe companii apeleaza astazi la utilizarea de solutii informatice performante care permit un management avansat al informatiei si fluxului de documente si care sa eficientizeze fluxul de informatie existent, atat din punctul de vedere al costurilor financiare cat si din punct de vedere al costurilor de timp.


Compania Info World, lider de piata in domeniul software-ului integrat destinat unitatilor medicale din sistemul de sanatate public si privat, detine cheia pentru organizarea „haosului documentelor si al proceselor de business”. InFlow, sistem de executie automata a fluxurilor de lucru din cadrul organizatiilor a caror activitate implica operarea pe documente laborioase, permite automatizarea intregului circuit de documente si inlocuieste complet clasicul sistem de arhivare si transmitere a acestora cu un sistem nou, bazat pe cele mai noi tehnologii si inspirat de experienta celor peste sapte ani de activitate in domeniul dezvoltarii de solutii informatice integrate.


Multe companii, dar si alte tipuri de organizatii, intampina probleme in organizarea procedurilor de lucru si a fluxului de documente. In general, acestea sunt ineficient structurate si descentralizate daca nu beneficiaza de suportul unor aplicatii software, iar deciziile care se bazeaza pe analiza acestora sunt in general intarziate din cauza lipsei unei informatii structurate si centralizate sau obtinerii cu intarziere a acesteia.


Dezavantajele sunt evidente:

  • procese si informatie nestructurata
  • sistem de comunicatie mare consumator de timp
  • transmitere intarziata, inexacta si redundanta a informatiei
  • greutate in introducerea unui nou proces / procedura sau in modificarea celor deja existente
  • in general, adaugarea unui nou proces este mare consumatoare de timp


    Toate aceste dezavantaje pot fi eliminate prin utilizarea solutiei InFlow realizata de Info World. Aplicatia permite definirea rapida a succesiunilor de activitati care se executa in cadrul unui proces de business, denumite generic fluxuri de lucru. Toate documentele implicate de executarea acestora pot fi definite de asemenea in cadrul fluxurilor, precum si in structura organizationala in cadrul careia se executa acel flux. Desigur, fiecarui membru din structura organizationala ii sunt asociate anumite drepturi si operatii pe care trebuie sa le indeplineasca.
    Aplicatia executa automat aceste fluxuri de lucru, asa cum au fost definite. Fiecare actor implicat in proces poate executa doar operatiile care i-au fost asociate, iar procesul avanseaza doar daca acestia si-au indeplinit aceste sarcini.


    Desigur, datele sunt centralizate si neredundante, iar aplicatia dispune de module, precum cel de „rapoarte si statistici” sau modul de „cautare si regasire a documentelor” dupa criterii complexe de filtrare.


    Avantajele implementarii sistemului de management de documente si de automatizare a fluxurilor de lucru InFlow sunt:

  • automatizarea si inducerea constrangerii in executia unui proces de business in cadrul unei organizatii (inclusiv in cadrul filialelor acesteia), chiar si a proceselor care implica mai multe organizatii
  • importanta economie de timp in executia proceselor
  • informatia este pastrata exact asa cum a fost generata, fara a exista posibilitatea redundantei datelor
  • facilitati de generare de rapoarte si statistici pe baza datelor extrase din aplicatie, criteriile de filtrare putand fi definite chiar de catre utilizator in functie de specificul activitatii sale si al procesului de business in care are un rol activ
  • management avansat al securitatii si confidentialitatii datelor, utilizatorii putand avea acces doar la documentele de lucru aferente proceselor in care sunt implicati
  • eliminarea clasicului circuit al documentelor pe hartie, de cele mai multe ori ineficient si mare consumator de resurse.


    Sub aspectul tehnologiei, aplicatia este dezvoltata pe framework-ul .NET si pune la dispozitia utilizatorilor o interfata web, bazata pe tehnologia ASP .NET. Toate documentele si formularele aferente proceselor de business pot fi accesate cu ajutorul unui simplu navigator web, aplicatia putand usor constitui un Intranet al fiecarei companii sau organizatii ce are ca scop eficienta in activitatea zilnica si reducerea cheltuielilor generate de exploatarea informatiei. Aplicatia se modeleaza extrem de usor pe orice tip de organizatie, indiferent de specificul acesteia, si constituie un instrument puternic atat din punct de vedere al scaderii costurilor totale, cat si din punctul de vedere al suportului decizional pe care il ofera.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite