Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Nokia este cel mai profitabil producător de telefoane

17 Februarie 2010



NokiaCel mai mare producător de telefoane mobile din lume, Nokia, este și liderul la capitolul profitabilitate în 2009, deși pe partea de smartphone are concurență serioasă, spune un raport al companiei de analiză iSuppli. Finlandezii au reușit anul trecut să obțină o marjă de profit de 12,3 procente, cu mult peste media primilor cinci competitori din industrie, care se situează la 0,7%, spun specialiștii. Samsung este și aici numărul noi, ca și la numărul de telefoane vândute la nivel mondial. Marja de profit Samsung în 2009 este estimată la 19,5 procente, spun analiștii industriei. Samsung este singurul jucător din top care a crescut anul trecut la capitolul profitabilitate, câștigând aproape 1,6 procente comparat cu anul 2008. iSuppli estimează că în 2010 Samsung va crește din nou, pe măsură ce vinde mai multe terminale smartphone și folosește mai multe componente produse de propriile divizii.
Nokia are însă de luptat cu o competiție mult mai puternică - Apple, Research in Motion (Blackberry) și telefoanele Android. Totuși, dacă pe trimestrul trei 2009 dădea semne de oboseală, producătorul finlandez a reușit pe ultimele trei luni din 2009 să recucerească din terenul pierdut.
Numărul trei mondial pe telefoane mobile, LG, care și-a crescut cel mai puternic vânzările anul trecut, a înregistrat o marjă operațională de doar 4,2 procente, conform iSuppli.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite