Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Rezultate financiare HP: peste așteptări

18 Februarie 2010



Hewlett-Packard (HP) a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul patru din 2009 (primul trimestru al anului fiscal), vânzările fiind peste așteptări datorită vânzărilor foarte bune din perioada sărbătorilor de iarnă. Companiile au început din nou să investească în soluții IT&C, au declarat oficialii companiei.
Încasările HP au crescut cu opt procente, ajungând la 31,2 miliarde de dolari față de 28,8 miliarde în trimestrul patru din 2008. Cifra este peste așteptările analiștilor, care anticipaseră venituri de 30 de miliarde de dolari. Profitul net al HP a urcat cu 25%, totalizând 2,3 miliarde de dolari, comparat cu 1,9 miliarde de dolari în 2008.
Mark Hurd, CEO-ul Hewlett-Packard, a declarat că rezultatele se datorează atât portofoliului vast de produse, cât și unui moment pozitiv în industrie, când și consumatorii au reluat achizițiile în perioada de sărbători. Oficialul a estimat încasări de 121,5 - 122,5 pe întreg anul fiscal 2010, comparat cu estimarea anterioră de 118 - 119 miliarde de dolari.
Vânzările de computere HP au crescut cu 20% pe finalul anului trecut, comparat cu aceeași perioadă din 2008, iar încasările pe segmentul imprimantelor au crescut cu 4%. Pe partea de servere și echipamtene de stocare, încasările au crescut cu 11 procente. Veniturile din servicii IT au reușit să scadă în această perioadă cu 1%, atingând totuși 8,7 miliarde de dolari.


Cel mai mare rival american al HP, Dell, urmează să anunțe rezultatele financiare în cursul zilei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite