Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Millenium Bank: Internet banking cu autorizare prin SMS

18 Februarie 2010



Utilizatorii serviciului de Internet Banking de la Millennium Bank pot efectua tranzacțiile online cu un factor sporit de securitate, folosind o nouă metodă de autorizare, prin SMS. Această tehnologie a fost introdusă pentru a avea o alternativă mai sigură la sistemele de autentificare actuale. În momentul completării datelor de tranzacție, utilizatorul primește pe telefonul său mobil un cod de autorizare a tranzacției, care astfel este practic imposibil să fie interceptat de pirații Internetului. Codul este unic pentru fiecare plată și este format din șapte cifre. Tranzacția este efectuată doar după ce codul corect este introdus pe site-ul băncii.
Pe lângă avantajul gradului sporit de securitate, metoda de autorizare a tranzacţiilor prin SMS este şi foarte uşor de folosit şi nu presupune existenţa altui dispozitiv hardware de securitate. Clienţii au nevoie doar de un calculator conectat la internet şi de telefonul mobil pentru a putea efectua plăţi prin intermediul serviciului Internet Banking oferit de bancă.

Millenium Bank


Serviciul Internet Banking al Millennium Bank este disponibil non-stop, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru companii. Acesta permite clienţilor să-şi administreze toate produsele pe care le-au contractat de la bancă. Serviciul oferă acces la toate conturile, depozitele, cardurile şi creditele, iar clienţii pot efectua orice tip de tranzacţie – pot să plătească facturi sau rate la credite, să constituie depozite etc. Comisioanele pentru tranzacţiile operate prin Internet Banking sunt cu 50% mai mici faţă de cele de la ghişeu.


De asemenea, serviciul le permite clienţilor să-şi predefinească o listă de beneficiari pentru plăţi viitoare, să-şi modifice codul PIN pentru card, precum şi limitele de tranzacţionare la bancomate şi la plăţi la comercianţi. Serviciul poate fi accesat de la orice tip de calculator, inclusiv Macintosh, folosind o gamă variată de browsere de internet.


Aproximativ 60% din clienţii Millennium Bank au contractat serviciul Internet Banking. 80% din numărul tranzacţiilor efectuate de clienţii băncii în luna decembrie 2009 au fost realizate prin intermediul serviciului Internet Banking, iar volumul acestora a fost de aproape 195 de milioane de lei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
floricica geanina
Cum pot afla codul sms pentru verificare cont
10 Mai 2014, 09:01:04