Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Un nou virus a infectat 75.000 de computere

18 Februarie 2010



Un nou tip de virus informatic a reusit sa compromita peste 75.000 de computere din 2.5000 de companii din toata lumea, permintand accesul hackerilor chiar si la anumite conturi de pe site-urile social networking cele mai populare la ora actuala, spune compania de securitate informatica NetWitness. Noul virus a fost botezat Kneber Botnet (sau Zeus) si aduna de pe PC informatii financiare, parole de acces, carduri de credit si e-banking, dar si datele de accesare ale conturilor social networking, ale unor conturi de e-mail, iar informatiile se trimit online autorilor virusului.


Botnet este denumirea specifica pentru retelele de computere infectate pe care hackerii le controleaza de la distanta pentru a trimite spam si a comite alte infractiuni informatice. Numarul mare de computere infectate a fost descoperit in timpul unor instalari de rutina ale softurilor de securite NetWitness, in cursul lunii ianuarie. Investigatiile au fost realizate impreuna cu firma de securitate IT Herndon, care a descoperit ca sunt infectate si sisteme din administratia americana, iar pina acum s-au descoperit date compromise pentru 68.000 de computere din companii, acces la retea, e-mail de firma, sisteme online banking, Yahoo sau Hotmail, conturi Facebook.


Sistemele de securitate traditionale, bazate pe semnaturi de virusi, nu pot face fata unor amenintari de tip nou, precum acest virus Kneber, a precizat directorul companiei, Amit Yoran.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite