Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Cursuri gratuite pentru viitorii ingineri prin ADA Computers

19 Februarie 2010



ADA Computers in parteneriat cu 7 universitati tehnice din tara pune la dispozitia studentilor programul PLMadaptor, in cadrul caruia studentii vor avea posibilitatea sa simuleze în întreprinderea virtuala conceptele de dezvoltare digitala a produselor si proceselor.
Programul este cofinantat din fonduri UE, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si isi propune ca la final sa ofere industriei 700 de viitori angajati pregatiti la nivel european.


Cursurile sunt structurate in 4 module care acopera toate etapele din ciclul de viata al produsului: conceptia si proiectarea produselor, simularea si analiza folosind prototipul virtual, realizarea fabricatiei digitale a produselor folosind prototipul virtual si integrarea etapelor de dezvoltare, colaborarea în întreprinderea virtuala si managementul documentatiei tehnice despre produs. Pe parcursul celor 31 de luni vor fi organizate 14 evenimente locale „Bursa locurilor de munca”,unde vor fi invitate atât firmele din industrie cât si studentii implicati în proiectul PLM-Adaptor.


Pentru fiecare modul în parte se va elabora un manual de specialitate care va fi folosit ca suport de curs de cei 700 de studenti. Dupa incheierea programului orice universitate cu profil tehnic va putea prelua si integra cursurile in propriul sistem de predare.
Proiectul a inclus in prima faza realizarea unui studiu pe un esantion de 138 de companii din industria mecanica, inregistrate pe teritoriul Romaniei si cu o cifra de afaceri mai mare de 100.000 euro. Studiul a relevat ca angajatorii considera ca foarte importanta experienta practica a studen?ilor, nu numai în companiile din România cât si în cele din strainatate. Cea mai importanta experien?a este cea care reflecta aplicarea no?iunilor teoretice într-o companie reala, care activeaza în conditiile actuale tehnologice si economice.


Institutiile de invatamant superior tehnic implicate în dezvoltarea si aplicarea unor metode inovative de învatare interactiva de bune practici din industrie sunt: Universitatea din Bacau, Facultatea de Inginerie din Braila, Universitatea Maritima din Constanta, Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, Universitatea din Oradea, Universitatea din Petrosani, Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava.
Studentii se pot inscrie pana la finalul lunii martie la adresa: www.plmadaptor.ro , departajarea facandu-se pe baza mediei din ultimul an de studiu.


Despre ADA
ADA Computers ofera solutii complete pentru Product Lifecycle Management, destinate fiecarei faze a ciclului de viata al produsului si care sustin procese cheie pe întreaga durata a acestuia. Solutiile si serviciile complete CAD/CAM/CAE/PDM sunt destinate companiilor care activeaza în industrie si în domeniul serviciilor de inginerie




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite