Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Dell: venituri īn creștere, dar profitul a scăzut

19 Februarie 2010



Al treilea producător de computere la nivel mondial, Dell, a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul patru al anului 2009, iar în ciuda unei creșteri puternice a veniturilor, profitul s-a diminuat, mai ales datorită reducerilor de prețuri și a ofertelor speciale de Sărbători. Încasările companiei au urcat 16 procente până la 14,9 miliarde de dolari, peste așteptările analiștilor de pe Wall Street, dar profitul net a scăzut la 334 milioane de dolari, comparat cu 351 milioane de dolari în trimestrul patru al 2008. Marja de profit brută a fost de 17,4% în trimestrul al patrulea, de asemenea sub estimările analiștilor financiari. "Suntem dezamăgiți de rezultate, de profitabilitate, așa că avem multă treabă de făcut", a declarat Brian Gladden, director financiar al companiei americane. Vestea bună ar fi că marile companii au reluat investițiile în hardware, pentru că 80% dintre veniturile companiei provin din mediul corporate.
Analiștii financiari ridică semne de întrebare privind modelul de business, dat fiind faptul că principalul rival, Hewlett Packard a reușit creșterea semnificativă a profitului net pe trimestrul patru al 2009.
Michael Dell, revenit la conducerea executivă după o perioadă dificilă pentru compania Dell, a încercat o diversificare a portofoliului de computere pentru a evita războiul prețurilor pe zona de netbook și pentru a găsi nișe de produse mai profitabile. Dar orientarea a dus la reducerea numărului de computere vândute per-total, așa că Dell a trecut pe locul trei mondial, fiind depășit de taiwanezii de la Acer. Dell a decis de asemenea achiziția Perot Systems pentru a intra pe sectorul serviciilor IT, de asemenea o zonă mai profitabilă.
Directorul financiar al Dell s-a declarat optimist în privința anului 2010, chiar dacă încasările se vor reduce în primele trimestre comparat cu finalul de an din 2009.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite