Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Microsoft si Hewlett-Packard văd 2010 ca an de creștere pentru industria IT

22 Februarie 2010



Microsoft și Hewlett-Packard (HP) și-au reactivat pe piața locală acordul de colaborare Frontline Partnership, activ la nivel internațional de 25 de ani și care a mai fost utilizat în România în 2000. Scopul acordului este de a propune clienților produse hardware și software care să funcționeze mai bine, să fie mai fiabile și să reducă costurile totale de operare. Este vizat atât segmentul corporate, cât și cel instituțional, dar mai ales zona de companii mici și medii, care au acces mai greu și la servicii de consultanță. În anumite limite, companiile pot beneficia și de acces la fonduri, fie prin parteneriatul EUGA (European Grants Advisor) cu acces la fonduri europene, fie prin instituții bancare.
Practic, Microsoft și HP vor sa vândă soluții IT mai bune, oferite împreună. Microsoft și HP tocmai au alocat la nivel internațional suma de 250 de milioane de dolari pentru promovarea acestui parteneriat. Filialele din România pot accesa fonduri din acest nou fond special, pentru diverse activități. Frontline include ca principale direcții prezentările business de soluții comune, dar are și o componentă de marketing.
Parteneriatul Frontline a avut parte de o relansare oficială în iulie 2009, iar acum el este readus în fața companiilor și instituțiilor interesate.
Radu Enache, country manager HP România, a apreciat că industria IT și-a revenit pe creștere în trimestrul patru al 2009, dar a dat ca exemplu rezultatele înregistrate de companie la nivel internațional. Totuși a spus că anul 2010 va fi mai bun și a anunțat că Hewlett-Packard va angaja anul acesta 600 de oameni. Călin Tatomir a apreciat că prima lună de creștere pentru Microsort România, comparat cu 2008, a fost decembrie. El a spus că Windows 7 continuă să fie un factor de creștere. De asemenea, a apreciat că industria IT va crește cu 5-10 procente în 2010. Microsoft România va face de asemenea angajări în 2010, mai ales pe zona de suport tehnic.
Pentru a încuraja investițiile în soluții IT, Microsoft și Hewlett-Packard s-au implicat și în programul EUGA (European Grants Advisor), conceput pentru a ajuta companiile mici și mijlocii să acceseze fonduri europene pentru dezvoltare. Acest program nu susține doar proiectele IT&C ci și pe cele din Cercetare/Dezvoltare, Inițierea afacerii și Angajare de personal. Programul este deschis de asemenea instituțiilor. Anul trecut prin EUGA s-au fințat proiecte de 470 de milioane de euro, participând 113.000 companii și 439 de administrații publice.
În proiectul EUGA, pe lângă Microsoft și Hewlett-Packard sunt implicate Banca Transilvania, Romtelecom și Cisco.



Tags: HP, Microsoft, ITC, Romania

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite