Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

IBM colaboreaza cu UE pentru dezvoltarea unor cipuri mai performante

22 Februarie 2010



IBM Research si Uniunea Europeana colaboreaza pentru a imbunatati in mod considerabil timpul de proiectare, costurile si fiabilitatea cipurilor. Un nou proiect de cercetare va permite realizarea de economii importante si va oferi metodologii si instrumente de un nivel inalt de performanta. Compania va colabora cu diverse universitati din Uniunea Europeana si companii din domeniu, pentru imbunatatirea performantelor si a fiabilitatii sistemelor electronice si a semiconductorilor. IBM va furniza o metodologie sistematica si un mediu integrat pentru detectia si corectarea erorilor. Consortiul DIAMOND, finantat de catre Uniunea Europeana, are ca obiectiv reducerea timpului de proiectare, precum si realizarea unor economii semnificative pentru fiecare cip.


In prezent, circa 70% din eforturile de proiectare se concentreaza asupra verificarii si corectarii erorilor. Doua treimi din acest timp este dedicat descoperirii si localizarii surselor de erori si apoi corectarii acestora. O alta problema o constituie numarul in continua crestere al erorilor ocazionale, cum ar fi, de exemplu, cele cauzate de radiatia cosmica. Aceste erori nu pot fi corectate dupa producerea lor, dar pot fi gestionate cu ajutorul unor sisteme de detectie dedicate iar precizia de masurare a acestora poate fi configurata cu ajutorul unor tehnici utilizate pentru detectarea altor tipuri de erori. Obiectivul consortiului DIAMOND este acela de a se adresa acestor provocari si de a reduce timpul necesar localizarii si corectarii erorilor la jumatate – reducand astfel timpul total de proiectare cu 23%.


In 2011, vor exista peste 16 miliarde dispozitive incorporate functionale in intreaga lume, sau altfel spus 3 dispozitive pentru fiecare locuitor al planetei. Aceste cifre arata faptul ca implementarea unor noi modalitati de corectare a erorilor este deosebit de importanta pentru industrie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite