Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Symantec: atacurile informatice costă companiile īn medie 2 milioane de dolari pe an

22 Februarie 2010



Piraţii Internetului caută să obţină de la companii secrete tehnologice şi informaţii protejate de drepturile de autor pe care să le valorifice pe piaţa neagră, iar atacurile informatice tot mai dese costă companiile mari în medie 2 milioane de dolari pe an, conform unui studiu realizat de Symantec. La această cercetare au participat 2.100 de companii, iar 75% au răspuns că au suferit atacuri IT anul trecut. Cercetătorii spun că un astfel de atac reuşit ar putea duce la falimentarea unei companii, dacă hackerul obţine informaţii sensibile legate de afacerile companiei. Atacurile informatice sunt tot mai numeroase şi mai sofistictate, iar protecţia este într-adevăr mai complexă şi mai dificil de realizat.
Informaţiile companiei nu sunt puse în pericol doar de atacurile externe, ci şi de problemele interne, de angajaţi neglijenţi sau care furnizează informaţii de acces necunoscuţilor. În cel mai recent exemplu, chiar Google a fost victima hackerilor, cu toate sistemele sale informatice avansate. Google a afirmat de asemenea că atacurile au afectat cel puţin alte 20 de companii, printre cele mai mari din Statele Unite. Atacul provenit din China a exploatat o vulnerabilitate din Internet Explorer.
Alte atacuri similare au avut loc in ultimele 18 luni, cu tinta pe companiile mari, spun expertii in securitate. In unele cazuri, chiar au reusit sa fure date confidentiale, deseori au santajat companiile mari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite