Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Philips investește 1 miliard de euro īn tehnologie ecologică

23 Februarie 2010



Royal Philips Electronics a anuntat ca 31% din totalul vanzarilor anului 2009 provine din vanzarea produselor IT&C ecologice, ceea ce inseamna atingerea obiectivelor companiei cu trei ani inainte de termen, asteptandu-se sa atinga o cota de 50% in anul 2015. In 2010 va fi atins cel de-al doilea obiectiv al programului: investirea cumulativa a unui miliard de euro in inovatii ecologice (2007-2010), precum si punerea in practica a angajamentului companiei privind cresterea eficientei energetice a operatiunilor interne cu 25%.


Philips lanseaza programul EcoVision5, prin care isi fixeaza noi obiective pentru 2015, pe baza tendintelor globale. In numai cinci ani, Philips va imbunatati eficienta energetica a intregului portofoliul de produse cu 50%. Iluminatul consuma 19% - aproape o cincime - din consumul total de energie la nivel global. Tendinta este ca tehnologia LED sa devina in curand o norma a industriei. Philips detine solutiile pentru a face o diferenta semnificativa la nivel global in abordarea eficientei energetice prin inovatiile in domeniul iluminatului. Astfel, Philips a introdus primul solar-powered LED Floodlighting in Africa de Sud, prin care ii ajuta pe oameni sa se bucure de viata dupa apusul soarelui, pe lumina, fara utilizarea infrastructurilor de energie electrica.


De asemenea, pana in 2015 Philips doreste sa dubleze actiunile de colectare si reciclare a produselor sale, precum si cantitatea materialelor reciclabile folosite in productie. Deficitul de resurse materiale, lacunele legislatiilor din unele tari in ceea ce priveste colectarea si reciclarea, precum si cererile tot mai mari ale consumatorilor, prezinta riscuri ecologice mari pentru planeta. Abordarea Philips in dezvoltarea produselor, bazata pe proiectare ecologica (EcoDesign), a condus la gasirea unor solutii precum aspiratorul Performer Energy Care. Materialele din care acesta este produs sunt in proportie de 60% materiale reciclabile si materiale plastice bio. De asemenea, Philips a fost partener la dezvoltarea legislatiei UE pentru colectare si reciclare. Si-a extins operatiunile de voluntariat pentru colectare si reciclare, incepute in 2008 in India si Brazilia, si le-a lansat si in Argentina in 2009.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite