Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Notebooks >> Stiri si comunicate

Lenovo a lansat oficial noile laptopuri generația 2010 pentru piața locală

24 Februarie 2010



Lenovo a prezentat astăzi oficial în România, noile laptopuri pentru 2010, realizate pe baza procesoarelor Intel Core abia lansate în ianuarie. Lenovo vrea astfel să își crească cota de piață "peste media industriei" în 2010, a declarat pentru MarketWatch.ro Aurel Nețin, country manager Lenovo România. Conform studiilor IDC piața locală de computere ar urma să aibă în 2010 o creștere de 20% comparat cu anul trecut. În 2008 s-au vândut circa 1 milion de computere pe piața locală, iar în 2009 piața a scăzut la 500.000 de unități "În trimestrul patru vânzările de PC-uri au fost cât toate celelalte trei trimestre la un loc", a spus Aurel Nețin. Pe trimestrul patru din 2008 compania a urcat pe locul cinci pe piața locală, cu o cotă de piață de 7,8%, a precizat managerul Lenovo.
El a prezentat istoria brandului ThinkPad, preluat de Lenovo de la IBM, dar și detalii despre tehnologiile companiei chineze și linia proprie de produse IdeaPad. "Este din ce în ce mai greu este să aduci ceva nou în industria hardware, iar decizia de achiziție este una emoțională", a explicat Aurel Nețin. Laptopurile Lenovo au trecut toate testele de rezistență de nivel militar, cu excepția unui model. Proiectarea se face în centrele IBM preluate de asemenea de Lenovo.
Noua serie de laptopuri este T, cu două produse noi, Lenovo T410 și T510. Ele includ o mulțime de tehnologii noi, nu doar Intel. Suportă două baterii, care dau laptopului o autonomie de 22 de ore pentru angajații de pe teren. Lenovo a introdus în seria ThinkPad carcasă colorată, roșie.
ThinkPad Edge 13 este destinat segmentul SMB (small and medium business). Este primul laptop business, orientat pe preț, drept pentru care o serie de funcții tradiționale ThinkPad nu sunt prezente. Prețul este aproape de produsele consumer, dar orientat spre companiile mici. Deocamdată nu au fost furnizate prețurile oficiale ale noilor laptopuri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite