Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Plaut Consulting isi relanseaza prezenta in Romania prin rebranding-ul Acctus

25 Februarie 2010



Firma austriaca de consultanta si servicii IT Plaut Consulting, partener SAP, si-a relansat prezenta pe piata din Romania prin rebrandingul companiei Acctus Consulting, pe care a achizitionat-o in 2006 intr-o tranzactie la nivel international. Plaut Consulting a fost activa in 2001 pe piata locala, dar divizia a fost vanduta catre SNT, a declarat Romeo Birlescu, managing director. Specialistii plecati de la Plaut s-au regrupat atunci sub umbrela Acctus Consulting, firma care pina la urma a fost cumparata in 2006 de Plaut.



“Parteneriatul cu Acctus ne-a crescut afacerile cu 50%”, a declarat Christian Brandstettter, presedintele consiliului de administratie al companiei. Plaut activeaza direct in sase tari din Europa, a precizat el. Infiintata in Austria in 1946, compania s-a extins intai in Germania si Elvetia, iar apoi s-a orientat spre Europa de Est. Plaut a inceput sa colaboreze cu SAP in 1982. Este listata pe Bursa din Frankfurt din 1999, a declarat Johann Grafl, CEO Plaut. Fuziunea cu Acctus a avut loc in 2006.


Compania are 230 de angajati si printre clientii sai se numara Red Bull, Allianz sau Daimler, precum si companii locale precum Petrom, BCR sau Omniasig, Asirom.



Aproape 90% din cifra de afaceri Plaut este din contracte SAP. Compania este prezenta si pe alte piete prin paterneri locali. In Romania incearca sa mentina contractele cu multinationalele si sa fie alaturi de companiile care sunt mai constiente de faptul ca trebuie sa fie mai atente la business in perioada asta, a spus Robert Nowak, managing director al Plaut.



In urma fuziunii Acctus / Plaut, compania are doi directori generali pentru Romania, Romeo Birlescu si Robert Nowak.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite