Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Brinel a câștigat un proiect e-learning de peste 1 milion de euro

26 Februarie 2010



Compania Brinel implementează proiectul informatic intitulat “Sistem electronic aplicativ integrat de educație al Universității Babeș-Bolyai”, un portal de e-learning la care vor avea acces peste 40.000 de studenţi şi profesori. Proiectul, în valoare de peste un milion de euro, derulat cu finanţare europeană, va asigura atât infrastructura hardware și software necesară, cât şi platforma electronică dezvoltată în cadrul proiectului în UBB. Este pentru prima dată într-o universitate din România când sunt integrate pe platforma Microsoft atât conținutul educațional (suportul pentru cursuri), cât și serviciile oferite de universitate, precum managementul și calendarul cursurilor, liste de discuții, evaluări şi sondaje de opinie, instrumente de testare, raportări de performanţă, integrări ale funcționalităţilor educaţionale şi de management academic din sistemele informatice existente.


Proiectul implică peste 25 de persoane din partea Brinel, project manageri, ingineri hardware și software, programatori și personal de suport, şi se derulează pe o perioadă de doi ani, sau peste 10.000 de ore de muncă. Tehnologiile folosite provin de la furnizori importanţi, cu o mare experienţă în domeniul soluţiilor de portal unic integrat, precum Microsoft (soluții de mesagerie și mesagerie instant, soluție de platformă portal, managementul integrat al identității, backup și restaurare), HP (soluție de servere, rack și storage) și Cisco (soluție bazată pe un sistem de routere, soluție LAN management și antivirus).


Brinel este Microsoft Gold Certified Partner pe competența Learning Solutions, ceea ce reprezintă o garanție suplimentară, recunoscută internaţional, pentru dezvoltarea în cele mai bune condiţii a unor astfel de proiecte în mediul universitar pe platforma Microsoft Learning Gateway.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite