Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Quest Software: Solutii de management al aplicatiilor, bazelor de date si sistemelor

10 Februarie 2005



In numerele viitoare vom publica si alte articole dedicate prezentarii produselor Quest, pe categorii: baze de date, aplicatii si infrastructura Microsoft.


Nevoia de a stapani complexitatea IT


Stapanirea complexitatii suportand in acelasi timp schimbarea necesitatilor de business, constituie cea mai dura provocare a IT-ului din zilele noastre.


Noile initiative de business precum consolidarile, achizitiile, restrictiile bugetare, ajustarile de business si reglementarile guvernamentale duc la noi cerinte pentru aplicatii Web, initiative open-source, upgrade-uri de ERP.


Rezultatul? Aplicatiile patrund peste tot in organizatie determinand o infrastructura complexa multi-vendor, multi-layer, cu o mare expunere la risc, in special in perioada schimbarilor. Aceasta situatie este exacerbata de cresterea exponentiala a datelor care sporeste complexitatea gestiunii datelor, cu precadere in mediile cu baze de date eterogene ce trebuie gestionate de o singura echipa.


Care este impactul asupra business-ului daca aceasta complexitate si aceasta dinamica nu pot fi gestionate?

  • Creste semnificativ numarul de incidente de degradare a performantelor aplicatiilor
  • Discontinuitatile serviciilor ERP au un dramatic impact negativ asupra productivitatii angajatilor
  • Problemele de performanta a aplicatiilor Java forteaza companiile sa amane lansarea noilor aplicatii bazate pe Web, multe dintre ele fiind proiecte critice, aducatoare de profit in care amanarile duc la costuri mari
  • In sfarsit, pe masura ce BD (bazele de date) cresc in marime si complexitate, administratorii nu mai sunt capabili sa intretina manual SLA (Service Level Agreement).


    Combinarea acestor factori face ca organizatiile sa se confrunte cu o inalta expunere la risc, in special in perioada schimbarilor ceea ce pune in pericol capacitatea lor de a-si atinge scopurile in ceea ce priveste profitul, costurile si mentinerea previziunilor privind climatul de business care cere continuitate fara surprize.


    Abordarea Quest


    Quest Software simplifica si automatizeaza managementul aplicatiilor critice de business, bazelor de date si sistemelor prin imbunatatirea calitatii codului si optimizare, imbunatatirea performantelor si a disponibilitatii precum si prin managementul schimbarii.

  • Calitatea codului si optimizare. Solutiile Quest permit clientilor sa dezvolte cod PL/SQL sau J2EE de inalta calitate astfel incat performantele aplicatiei sa poata fi optimizate inainte ca aceasta sa fie data in productie.
  • Performanta si disponibilitate. Solutiile Quest permit accelerarea detectarii, diagnosticarii si rezolvarii problemelor de performanta ce pot pune in pericol business-ul, inainte ca ele sa aiba impact asupra utilizatorilor si a SL. Ele coreleaza, de asemenea, timpul de raspuns al tranzactiilor utilizator cu performanta aplicatiei si genereaza rapoarte detaliate de performanta si disponibilitate in vederea luarii deciziilor optime.
  • Managementul schimbarii si configurarii. Solutiile Quest vor pastra investitiile facute in aplicatii si de asemenea automatizeaza si impun, prin analize detaliate de impact, managementul patch-urilor, controlul versiunilor, documentatie de audit si asistenta la migrare.


    Valoarea unica a solutiilor Quest



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite