Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

TotalSoft extinde colaborarea cu Oracle

27 Februarie 2010




BB: Toată lumea a simţit criza anul trecut, iar rezultatele financiare au fost afectate direct. Totuşi, dacă am ignora faptul că în 2008 am finalizat unele contracte foarte mari, oarecum atipice, în 2009 evoluţia a fost similară, cel puţin ca număr de licenţe vândute. Veniturile au fost afectate şi de necesitatea de a reduce preţurile pentru licenţe şi servicii.

MW: Există perspective mai bune pentru anul curent?


BB
: 2010 a început foarte promiţător. Încă din prima lună a anului, am startat un proiect la Dafora, companie din domeniul lucrărilor de foraj, care a câştigat un proiect european de circa 20 de milioane de Euro pentru realizarea sistemului de termoficare al oraşului Mediaş. Similar, am semnat un contract cu Euroconstruct Timişoara, care derulează proiectul de infrastructură pentru construcţia autostrăzii Timişoara–Arad şi care va fi monitorizat cu Primavera. Avem un avantaj major, prin faptul că Primavera este un sistem de Project Management agreat la nivelul Uniunii Europene. Din acest punct de vedere am rămas surprins că şi în proiecte mici, finanţate prin fonduri europene în caietele de sarcini, să fie solicitată Primavera, care a devenit un standard de facto. Un alt element pozitiv este demararea lucrărilor la Grupul 3-4 al centralei nucleare de la Cernavodă unde am livrat deja o serie de licenţe.

MW: Cum credeţi că va evolua sectorul public, vedeţi o schimbare de atitudine în acest domeniu?


BB
: În sectorul public, utilizarea instrumentelor pentru managementul proiectelor se face conjunctural. Există şi excepţii însă nu se poate vorbi despre generalizarea unui concept. Un factor major de influenţă pentru creşterea pieţei de project management ar putea deveni o iniţiativă a guvernului, prin care managerii din sectorul public vor semna un contract de performanţă. Astfel, un element de performanţă ar fi şi obţinerea, la finele anului, a unei economii faţă de bugetul alocat cu toate proiectele finalizate. Această iniţiativă ar putea deschide interesul managerilor din companiile/instituţiile publice pentru unelte de gestiune a proiectelor, prin care să se poată obţine economii importante. Până acum, un element de „performanţă“ era cheltuirea efectivă a banilor. În mod real, pentru că proiectele de infrastructură unde se utilizează Primavera au valori de ordinul milioanelor de euro, economiile pot fi substanţiale.


Pentru 2010, TotalSoft şi-a propus o creştere a cifrei de afaceri, realizată de Divizia Primavera – Oracle, cu până la 60% faţă de anul precedent.




Bogdănel Budeanu, Primavera Director, TotalSoft



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite