Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Plaut Consulting se relansează pe piaţa locală

27 Februarie 2010



Firma austriacă de consultanţă şi servicii IT Plaut Consulting, partener SAP, şi-a relansat prezenţa pe piaţa din România, prin rebrandingul companiei Acctus Consulting, pe care a achiziţionat-o în 2006, într-o tranzacţie la nivel internaţional. Compania va avea o conducere dublă: Romeo Bîrlescu şi Robert Nowak. Plaut Consulting a fost activă în 2001 pe piaţa locală, dar divizia a fost vândută către S&T, a declarat Romeo Bîrlescu, managing director al companiei. Specialiştii plecaţi de la Plaut s-au regrupat atunci sub umbrela Acctus Consulting, firmă care, până la urmă, a fost cumpărată în 2006 de Plaut.


„Parteneriatul cu Acctus ne-a crescut afacerile cu 50%”, a declarat Christian Brandstettter, preşedintele consiliului de administraţie al companiei. Plaut activează direct în şase ţări din Europa, a precizat el.


Înfiinţată în Austria în 1946, compania s-a extins întâi în Germania şi Elveţia, iar apoi s-a orientat spre Europa de Est. Plaut a început să colaboreze cu SAP în 1982. Este listată pe Bursa din Frankfurt din 1999. Fuziunea cu Acctus a avut loc în 2006.


Compania are 230 de angajaţi şi, printre clienţii săi, se numără Red Bull, Allianz sau Daimler, precum şi companii locale precum Petrom, BCR sau Omniasig, Asirom.


Aproape 90% din cifra de afaceri Plaut este generată de consultanţă pentru soluţii SAP. Compania este prezentă şi pe alte pieţe din regiune prin parteneri locali.


În România încearcă să menţină contractele cu multinaţionalele şi să fie alături de companiile care sunt mai conştiente de faptul că trebuie să fie mai atente la business în această perioadă, a spus şi Robert Nowak, managing director al Plaut.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite