Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ce motive au companiile să investească într-un ERP în 2010?

27 Februarie 2010




Exista posibilitatea extinderii acesteia, însă cheltuieliele induse de această dezvoltare nu se justificau. Astfel, necesitatea sistemului informatic integrat de gestiune era evidentă.

Caz 2


Companie distribuitoare de echipamente

În perioada 2003-2006, afacerile au crescut agresiv, numărul de clienţi de asemenea, iar cifra de afaceri a crescut cu peste 50% în fiecare an. În paralel, echipa s-a mărit, iar infrastructura logistică s-a triplat. În tot acest timp, sistemul IT a rămas în urmă, bazat doar pe o aplicaţie simplă de gestiune şi contabilitate. Această situaţie genera deja multiple nemulţumiri legate de lipsa accesului în timp real la informaţii, lipsa de integrare între depozite şi sediul central, obţinerea întârziată a rapoartelor manageriale şi, implicit, imposibilitatea de a răspunde rapid la solicitările clienţilor. Compania a ajuns în situaţia de a nu putea oferi clienţilor informaţii rapide şi corecte. Mai mult, se bazau foarte mult pe ceea ce ştiau anumiţi oameni, ceea
ce era considerat periculos pentru sănătatea companiei de catre management.

Caz 3


Reprezentanta locala a unui important grup media


Organizatia locala beneficia de o aplicaţie financiara care permitea gestiunea în domeniile: financiar-contabilitate, salarii, mijloace fixe, vânzări. Deoarece compania mamă avea solicitări foarte complexe privind raportările, a devenit necesară schimbarea instrumentelor de gestiune pentru zona de financiar şi cea de gestiune a mijloacelor fixe. Aplicaţia anterioară avea limitări majore în generarea acestor rapoarte: prelucrarea datelor era făcută manual şi consuma foarte mult timp, iar pe măsură ce activitatea s-a intensificat (s-a ajuns la trei posturi de radio) aceasta devenea aproape imposibilă Drept urmare, s-a constatat că era nevoie de un sistem mai performant de gestiune financiar-contabilă care să se integreze în acelaşi timp cu aplicaţiile pentru vânzări şi salarizare deja existente, precum şi de un sistem mai complex pentru raportare.


De ajutor în realizarea materialului ne-au fost ca de obicei colaboratorii revistei. Mai mult, am pus în discuţie subiectul ,,Care ar fi principalele motive pentru care o companie ar investi într-o soluţie ERP in 2010?“ şi pe grupul de discuţii MarketWatch de le LinkedIn, iar câţiva dintre membri ne-au dat următoarele răspunsuri:


1. Integrarea urmăririi tuturor activităţilor din firmă;
2. Necesitatea de obţinere de rapoarte corecte şi complete;
3. Optimizarea diverselor activităţi (producţie, stocuri etc.);
4. Disciplinarea angajaţilor;
5. Pregătirea unui exit.




Vlad Cristuţiu, Product Manager Charisma ERP, Totalsoft



1. Posibilitatea de a lucra online cu mai multe puncte de lucru;
2. Module adiţionale gen SFA, CRM, Advanced Reports, Salarizare;
3. Accesul la o tehnologie nouă;
4. Dorinţa de a avea un partener pe termen lung;
5. Siguranţa update-ului la modificările legislative, fiscale şi a mentenanţei.





Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite