Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Servicii >> Stiri si comunicate

HP Proactive Select, o soluție pentru aplicații mission critical

01 Martie 2010



Protecţia datelor şi asigurarea disponibilităţii 24 ore din 24 a funcţionării aplicaţiilor mission critical au devenit două dintre cele mai actuale subiecte pentru managerii IT din companii și deci pentru majoritatea vendorilor de IT. Estimările HP asupra pieţei arată că bugetele IT alocă o cotă prea mică din bugete inovaţiei, în condiţiile în care cea mai parte din cheltuieli este alocată activităţilor de operare şi întreţinere sau pe îmbunătăţirea performanţei, au declarat pentru MarketWatch.ro oficialii HP. Cerinţele de respectare a standardelor din industrie sunt mari, motiv pentru care se încearcă des păstrarea unui timp bun de răspuns la situaţii critice, însă în special actualul context economic a pus la grea încercare departamentele de IT, sub presiunea de a livra rezultate bune cu ajutorul unui buget foarte limitat.


În astfel de condiţii, flexibilitatea devine o caracteristică esenţială, iar HP are o abordare inovatoare, a la carte, pentru a oferi flexibilitate maximă – Proactive Select. Portofoliul de servicii disponibil este amplu şi include servicii de planificare şi control al suportului tehnic, evaluări ale eficienţei echipamentului, sistemului de răcire şi energie, analiză firmware sau patch, soluţii de analiză şi administrare ale capacităţii de stocare şi al sistemului software sau chiar audit de securitate informatică. Toate aceste opţiuni individuale pot fi combinate şi adaptate cerinţelor specifice activităţii fiecărui client în parte.


Aplicatii mission-critical

HP Proactive Select pune la dispoziţia departamentelor IT din companii o gamă de servicii foarte precis definite, care permit evaluarea infrastructurii tehnologice existente şi optimizarea sa din punct de vedere al performanţei şi al flexibilităţii. Principalul avantaj constă în posibilitatea de a le achiziţiona în ritm cu evoluţia propriilor nevoi, în momentul în care devin absolut necesare şi la preţuri care nu dezechilibrează bugetul intern. Mai exact, HP Proactive Select este asemănător unui sistem de credite şi puncte, care le permite clienţilor să îşi construiască propriul plan de mentenanţă şi implementare mission critical printr-un meniu flexibil de opţiuni prestabilite. Similar cu modul în care ar folosi un card pre-plătit, utilizatorii pot să beneficieze de anumite reduceri, calculate pe baza volumului de servicii folosite.




Dincolo de aspectele pur financiare, o altă trăsătură definitorie a portofoliului de servicii Proactive Select este posibilitatea de a modifica oricare serviciu în funcţie de cerinţele unice ale clienţilor, făcând astfel posibilă utilizarea lor în cadrul oricărei structuri tehnologice deja existente. Flexibilitatea şi adaptabilitatea proiectelor este asigurată de colaborarea directă dintre echipa departamentului intern de IT şi un consultant HP cu experienţă. Acesta din urmă are astfel ocazia să identifice cu mai multă acurateţe obiectivele majore de business şi poate propune, în consecinţă, cele mai potrivite combinaţii de servicii.




Ron Silliman, analist principal, Gartner - În ziua de astăzi, companiile definesc altfel conceptul de mission critical, mergând dincolo de noţiunea tradiţională de disponibilitate maximă a serverelor legacy. Pentru a fi în rând cu cerinţele în schimbare într-un context economic dificil, managerii IT au nevoie de servicii flexibile şi performante în toate ipostazele activităţii lor.



Michelle Weiss, vicepreşedinte Worldwide Marketing, Technology Services, HP – Preţurile şi pachetele flexibile pe care le oferim reprezintă o oportunitate pentru clienţi să profite de serviciile noastre în modul cel mai potrivit pentru ei, ajutându-i să construiască o infrastructură IT capabilă să funcţioneze fără întreruperi.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite