Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Amenzi de 65.000 de euro pentru magazinele online

01 Martie 2010



In perioada 01-05 februarie 2010, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a verificat la nivel national respectarea drepturilor consumatorilor la comercializarea on-line a produselor si serviciilor.
Au fost verificati 179 operatori economici, la 168 constatandu-se abateri. Au fost aplicate 72 de sanctiuni contraventionale in valoare de 268.500 lei si 96 de avertismente. Pentru 35 de operatori economici s-a dispus masura opririi temporare a comercializarii produselor pana la remedierea deficientelor, iar pentru un operator economic s-a dispus oprirea definitiva a comercializarii produselor expirate (adezivi), astfel incat produsele nu au ajuns la consumatori. De asemenea, s-au emis doua decizii de incetare a practicilor comerciale incorecte.
In Bucuresti au fost verificati 9 operatori economici care comercializau on-line urmatoarele categorii de produse: echipamente electronice de redare MP3/MP4, camere foto digitale, DVD-uri, telefoane mobile, console de jocuri, componente si accesorii calculatoare. Au fost constatate urmatoarele nereguli: lipsa legaturii (link) catre site-ul ANPC conform Ordinului 433/2009 la doi operatori economici care au fost sanctionati cu avertisment si neautorizarea codului CAEN 4791 referitor la comertul on-line in cazul unui operator economic care a fost sanctionat cu amenda in valoare de 2.000 de lei.
„Controalele au relevat faptul ca majoritatea operatorilor economici au remediat deficientele anterior constatate. In acest moment, site-urile celor verificati contin toate informatiile prevazute de lege”, a declarat Constantin Cerbulescu, presedinte ANPC.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite