Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

CeBIT 2010 - Intel prezintă soluţii pentru companii

03 Martie 2010



Intelpromovează la CeBIT 2010 modul în care tehnologia informaţiei poate să îmbunătăţească productivitatea muncii şi calitatea vieţii, dar şi modul în care reţelele globale pot contribui la depăşirea unor obstacole de natură socială, economică şi ecologică.Intel a prezentat ieri la Hanovranoi inovaţii în domeniul procesoarelor. A fost lansat în Europa procesorul Nehalem-EX, împreună cu procesorul Westmere-EP. Ambele vor ajunge pe piaţă la sfârşitul primului trimestru al anului (finalul lunii martie). De asemenea, Intel a mai anunţat trei noi procesoareAtom, concepute special pentru produse încorporate.


Dacă viitorul Internetului încorporat - unde sisteme inteligente din întreaga lume sunt interconectate - va deveni o realitate, atunci trebuie dezvoltate nu numai standarde la nivel de industrie, ci şi computere care să fie mai rapide, cu dimensiuni tot mai mici şi cu un consum cât mai mic de energie. Prin comparaţie, aproximativ 1000 de elemente de procesare vor fi proiectate pentru sistemele mobile în 2022; dispozitivele comparabile care există la ora actuală au 80 de elemente de procesare *.


Următoarea generaţie de procesoare Intel pentru servere, planificată să fie lansată pe piaţă până la sfârşitul acestui trimestru, va reprezenta noua generaţie de standarde care va trebui depăşită când se va discuta despre viteza de calcul. Intel va face prima demonstraţie live a procesorului Nehalem-EX în cadrul CeBIT. Chip-ul este disponibil cu până la 8 core-uri şi poate procesa simultan 16 thread-uri. De asemenea, Intel introduce pe piaţă procesorul Westmere-EP – primul chip pe 32nm care va fi disponibil la sfârşitul trimestrului întâi, 2010.


Puterea de calcul este una dintre principalele misiuni de cercetare ale Intel Labs Europe. În unităţi de cercetare din întreaga Europă, ciclul obişnuit de rulare a datelor este în continuă optimizare – de la colectare până la stocare, transport şi manevrare, mergând până la interacţiunea cu utilizatorul final.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite