Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

CeBIT 2010 - capul de afiş e ţinut de Microsoft, IBM, SAP şi Intel

03 Martie 2010



Dincolo de prezenţa consumer marcată de gadgeturi, televizoare şi laptopuri 3D, noi soluţii de control wireless şi prin gesturi pentru PC-uri, cel mai mare târg de IT din lume, CeBIT 2010 Hanovra are un puternic focus pe zona de IT pentru business şi sectorul public, cele mai mari standuri aparţinând giganţilor lumii IT precum Microsoft, SAP, Intel sau IBM. Concurenţa pentru furnizarea de soluţii care să crească eficienţa afacerilor prin IT este tot mai mare şi giganţii luptă cu noii veniţi în industrie prin atragerea de parteneri mai mici dar care sunt mai dinamici şi inovativi, propunând soluţii proprii pe platformele furnizate de marii jucători din industrie.


Intel: IT şi reţelele globale ne schimbă viaţa


Pentru a respecta tema ediţiei CeBIT din acest an, "Să creăm viitorul împreună", mesajul Intel se concentrează pe teme precum- tehnologia informaţiei, care poate să îmbunătăţească productivitatea muncii şi calitatea vieţii pe termen scurt sau sistemele de reţele globale, carecontribuie la depăşirea unor obstacole de natură socială, economică şi ecologică.


Intel


Christian Morales, Vice President & General Manager Intel pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a explicat în cadrul conferinţei de presă Intel cum compania face progrese în acest sens. Folosirea IT-ului în abordarea dificultăţilor de ordin social şi economic Tehnologia informaţiei creează acea plus-valoare esenţială pentru procesele de lucru şi producţie, jucând astfel un rol cheie în rezolvarea celor mai presante chestiuni sociale, economice şi ecologice ale viitorului. Sistemele de reţele încorporate la nivel global devin tot mai mult o tehnologie esenţială pentru păstrarea plus-valorii economice şi pentru depăşirea obstacolelor de natură socială. Aceste obstacole variază de la îngrijirea sănătăţii şi asistenţă până la reducerea emisiilor şi consumului de energie, dar şi creşterea siguranţei sistemelor de transport şi vehiculelor. Dacă viitorul Internetului încorporat - unde sisteme inteligente din întreaga lume sunt interconectate - va deveni o realitate, atunci trebuie dezvoltate nu numai standarde la nivel de industrie, ci şi computere care să fie mai rapide, cu dimensiuni tot mai mici şi cu un consum cât mai mic de energie.


Microsoft pune accent pe cloud şi soluţii IT care schimbă lumea


Cel mai mare producător de software din lume pune accentul pe soluţiile cloud computing şi beneficiile ofertelor companiei. Jan Muehlfeit, preşedinte al Microsoft Europe a vorbit ieri despre e-skills în contextul evenimentului european e-Skills pentru creşterea competitivităţii. Oficialul Microsoft a pus accentul pe tehnologiile de următoare generaţie, printre care şi Azure şi oferta de cloud computing.


Microsoft



Mâine,Kevin Turner, chief operating officer (COO), va vorbi despre tehnologiile consumer oferite de Microsoft înzona Consumer Electronics, Mobile Solutions şi soluţii de generaţia următoare. Compania vorbeşte despre stilul de viaţă digital, care din zona personală începe acum să se manifeste în modul în care oamenii lucrează.


SAP a combinat CeBIT 2010 şi World Tour


Criza economică şi problemele interne care au culminat cu demisia lui Leo Apotheker, au obligat cel mai mare producător de software business, SAP, să combine anul acesta prezenţa la CeBIT cu evenimentul anual World Tour. Astfel prezenţa companiei este printre cele mai impresionante, cu aproape o treime de hală şi încă un stand de parteneri în altă hală de la CeBIT.


SAP



Focusul companiei a fost pe soluţiile care pot ajuta o companie să rezolve rapid problemele cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi. Fiecare zi de eveniment are un topic special, ieri a fost Corporate Management, cu focus pe Business Intelligence, iar astăzi se vorbeşte despre excelenţa în IT. Mâine oficialii vorbesc despre SAP Business Suite, iar ultima zi este dedicată segmentului IMM.


IBM pregăteşte viitorul IT mai inteligent


Gigantul IT IBM are de asemenea o prezenţă remarcabilă la CeBIT 2010, cu sloganul "Smarter Together", cu alte cuvinte soluţiile inteligente sunt mai uşor de găsit împreună. Compania şi partenerii săi prezenţi la evenimentul din Hanovra insistă pe soluţiile IT personalizate pentru fiecare client, dar care poti fi adaptate pentru administraţii locale (Smarter Cities), pentru companii de utilităţi (Smarter Infrastructure), dar şi pentru zona corporatistă (Smarter Decisions, Smarter Work etc).


IBM


IBM a prezenta studii de caz cu reuşitee principalilor clienţi, precum şi aplicaţii utilizate într-o gamă largă de domenii, inclusiv în Educaţie sau Justiţie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite