Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

GTS Central Europe - rezultate financiare pentru anul 2009

05 Martie 2010



GTS Central Europe (GTS CE) a anunţat rezultatele financiare pentru anul încheiat la 31 dec 2009 şi raportează cel mai înalt nivel al EBITDA şi al fluxului de umerar (cash-flow) înregistrat de la înfiinţare. Compania continuă să-şi crească veniturile în segmentele serviciilor de comunicaţii de date, hosting şi colocare. Pentru exerciţiul financiar finalizat la 31 decembrie 2009, GTS Central Europe (GTS CE) anunţă venituri totale €384,5m, în descreştere cu 12% faţă de 2008, dar veniturile EBITDA €86,0m au fost în creştere cu 11% faţă de exerciţiul anterior.


Marginea EBITDA la 22%, comparativ cu 18% în 2008, iar Cashflow a urcat la €39,6m, cu 40% peste nivelul din 2008. Creşterea profitabilităţii în 2009 reflectă poziţionarea mixului de produse către servicii de comunicaţii de date şi servicii gestionate integral cu profitabilitate mai mare dublat de controlul sporit al costurilor şi de creşterea eficienţei, per ansamblu. Compania nu a detaliat rezultatele financiare pentru România.


GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional, furnizează servicii integrate în toate ţările din regiunea central şi est europeană, din Frankfurt şi până în Istanbul. Reţeaua regională de fibră optică asigură furnizarea de servicii de comunicaţii de date IP, MPLS, DWDM, telefonie fixă, internet şi soluţii de bandă largă pentru companii comerciale, carrieri telecom, operatori mobili şi furnizori de conţinut. Principalele ţări în care compania operează sunt Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Prin parteneriate strategice GTS interconectează şi asigură servicii pentru operatori din Bulgaria, Croaţia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Ţările baltice, Ucraina. GTS Central Europe a primit de trei ori distincţia Best Wholesale Provider în Europa Centrală şi de Răsărit în anii 2005, 2007 şi 2009. One Network - One region – One Offer GTS Central Europe deţine şi operează o reţea extinsă de telecomunicaţii în Europa Centrala şi de Răsărit prin care oferă clienţilor şi partenerilor servicii cu accesibilitate crescută şi acoperire extinsă în regiune. Ca unic brand cu portofoliu regional, clienţii noştri beneficiază de importante reduceri de costuri, servicii eficiente, relaţionare eficace, beneficii ce nu sunt posibile prin combinarea soluţiilor furnizate de mai mulţi operatori.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite