Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Asus: produse şi tehnologii noi la CeBIT 2010

05 Martie 2010



Producătorul taiwanez Asus a prezentat în cadrul expoziţiei CeBIT 2010 o gamă largă de produse noi şi tehnologii noi. Fiind dezvoltate pe principiul conform căruia tehnologia informaţiei are ca menire îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, inovaţiile recente susţin, reinventează sau revoluţionează experienţa utilizatorilor în interacţiunea prietenoasă cu mediul, jocurile PC, divertismentul multimedia sau accesarea informaţiilor şi a serviciilor din mediile “cloud”.


Tehnologie Eco


Cu ocazia ediţiei CeBIT 2010, Asus a pregătit o zonă „verde” specială, dedicată produselor cu design ecologic, pentru a etala paleta largă de inovaţii adresate clienţilor interesaţi să adopte o atitudine prietenoasă faţă de mediul înconjurător. Compania a obţinut numeroase certificate eco în urma adoptării inovaţiilor „verzi” în proiectarea, dezvoltarea şi producţia notebook-urilor Asus, a netbook-urilor Eee PC, a computerelor EeeBox, a monitoarelor LED şi a plăcilor de bază. Astfel, Asus a fost primul producător de laptopuri care a primit certificatele EPD (Environmental Product Declaration), pe cel al Amprentei de Carbon (Carbon Footprint) şi Floarea Europeană (EU Flower). Printre cele mai importante inovaţii eco se numără Asus Super Hybrid Engine şi EPU (Energy Processing Unit). Cea dintâi este o tehnologie de administrare a resurselor energetice, care permite reducerea consumului de curent al laptopurilor şi al netbook-urior cu mult sub nivelul specificat de standardul Energy Star V5.0. Cipul Asus EPU (Energy Processing Unit) este integrat pe plăcile de bază, având ca sarcină ajustarea automată în timp real şi cu mare precizie a tensiunilor de alimentare a diverselor componente ale sistemului, îmbunătăţind eficienţa energetică. Iniţiativele “verzi” ale companiei Asus se regăsesc şi în domeniul materiilor prime, lansarea portabilelor U Bamboo fiind un demers exemplificator.


Pregătiţi pentru era “cloud”


Încă de la data lansării primului Eee PC în 2007, Asus s-a poziţionat mereu în linia de avangardă în furnizarea de dispozitive IT&C pentru cei interesaţi să beneficieze de cât mai multe servicii livrate prin mediile “cloud”. Asus şi-a consolidat această poziţie, oferind o paletă cuprinzătoare de netbook-uri, nettop-uri, E-Reader-e, servere, sisteme de stocare, media player-e şi produse de reţea. Aceste produse le permit utilizatorilor să acceseze şi să găzduiască servicii de tip “cloud”, precum şi să partajeze fişiere cât mai simplu. Cu ocazia expoziţiei CeBIT 2010, Asus a expus cea de-a patra generaţie Eee PC - o colecţie care implementează un design nou şi facilităţi diverse pentru a răspunde solicitărilor diferitelor tipuri de utilizatori. Printre noile modele se numără şi un notebook premium construit din aluminiu, primul de acest tip din seria Eee PC. De asemenea, Asus a prezentat şi e-reader-ul subţire DR-900, cu ecran de 9”, conectivitate Wi-Fi sau opţional, 3G. Dispozitivul redă paginile virtuale asemenea celor de hârtie, îmbunătăţind confortul lecturii. Bateria lui DR-900 are o autonomie incredibil de mare, permiţând cititorilor să parcurgă de-a lungul unui singur ciclu de încărcare peste 10.000 de pagini sau echivalentul a 20 de romane a câte 400 de pagini. Alături de seria Eee PC şi de DR-900 E-Reader, lista dispozitivelor Asus proiectate pentru accesarea mediilor “cloud” mai cuprinde:
- EeeKeyboard PC şi EeeTop PC;
- O!Play HD2, primul media player din lume cu interfaţă USB 3.0, care oferă accesul la un volum mare de infotainment livrat din mediul “cloud”;
- Echipamente de reţea şi de stocare: TS mini home server, dispozitivul NAS-M25 şi router-ul RT-N76U



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite