Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Microsoft renunță la dezvoltarea Essential Business Server

08 Martie 2010



Gigantul software Microsoft a anunțat astăzi că de la 30 iunie 2010 încetează dezvoltarea Windows Essential Business Server (EBS), ca parte a strategiei de a reduce produsele tip server și pentru a muta focusul companiei pe strategiile de virtualizare / cloud computing. Anuntul a fost facut prin intermediul unui blog specializat al Microsoft, citat acum de presa internationala. Microsoft promovează acum soluțiile bazate pe platforma cloud ca o metodă de reducere a costurilor, creșterea eficienței companiei și sporirea gradului de competitivitate.
"Companiile mici și medii adoptă tot mai mult tehnologii precum virtualizarea, cloud computing", spun oficialii Microsoft. "Aceste capacități speciale sunt oferite de Windows Server 2008 R2, Microsoft System Center și Microsoft Business Productivity Online Suite", spun ei. Oficialii companiei nu au comentat decizia.
Windows Essential Business Server 2008 oferea de fapt la pachet versiuni de Windows Server, System Center Essentials, Exchange și alte programe business. Ofertele erau speciale pentru companiile cu mai puțin de 300 de computere pentru angajați.
Modificarea de strategie nu afectează Windows Small Business Server (SBS). Analiștii văd mișcarea ca pozitivă, pentru că oferta EBS, deși aducea reduceri de preț, nu era competitivă cu o ofertă similară de cloud computing, care este mai avantajoasă pentru firma client și este mai importantă pentru Microsoft ca motor de creștere pentru viitor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite