Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Google cumpără DocVerse pentru colaborare online

08 Martie 2010



Concurența pentru servicii oferite în cloud crește după ce Google a anunțat că achiziția companiei start-up DocVerse, care dezvoltă soluții de colaborare online pentru fișiere Word, Excel sau PowerPoint, versiunile instalate direct pe calculator. În centrul atenției este mutarea de la aplicațiile desktop la cele oferite în cloud, dar multe companii sunt reticente față de mutarea completă pe online. Astfel, folosind uneltele DocVerse, companiile pot folosi soluțiile cu care sunt deja familiarizate, dar cu acces la cloud pentru colaborare în tim real.


Google consideră că viitorul aplicațiilor business este în cloud, ca de altfel și Microsoft. Totuși, competiția este acerbă pentru clienții companii care fac pasul spre tehnologiile noi, fiecare dintre giganții IT americani oferind propriile soluții și platforme pentru cloud. Google recunoaște oficial că unele companii sunt obișnuite cu aplicațiile desktop și nu vor trece prea ușor la versiunile online. Astfel, pe lângă optimizarea Google Docs și dezvoltarea de platforme cloud compatibile, Google va încerca să ofere companiilor solutii de inter-operabilitate cu Microsoft Office.


DocVerse

Clienții DocVerse vor putea folosi tehnologiile la fel ca până acum, fără modificări. Deocamdată, noii utilizatori nu vor putea să mai acceseze serviciul, până când specialiștii Google nu reușesc să dezvolte următoarea fază a proiectului. "Cu DocVerse, utilizatorii din companii vor experimenta beneficiile uneltelor online de colaborare, dar utilizând Word, Excel și PowerPoint, așa cum le au pe desktop", a declarat Jonathan Rochelle, product manager Google.


Soluțiile de tip Office sunt un nou câmp de bătaie pentru Google și Microsoft, companiile dezvoltând pe mai multe segmente produse competitive. Microsoft încearcă de asemenea adoptarea tehnologiilor cloud și oferirea de soluții online. Divizia Office a generat pentru Microsoft profit de 12 miliarde de dolari în ultimul an fiscal, peste jumătate din profitul companiei.



Conform blogurilor Wall Street Journa, AllThingsDigital, sursele estimează la 25-30 de milioane de dolari tranzacția dintre Google și DocVerse.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Popa Dumitru-Stelian
Toate bune si frumoase. INSA daca nu vreau sa imi incredintez documentele companiei unui server de peste ocean, cum fac sa mai am acces la astfel de aplicatii. Companiile trebuie sa ia in calcul si aceste aspecte. Eu unul nu as decide niciodata utilizarea serverelor Google ca sa imi stochez contractele si email urile companiei mele.
10 Martie 2010, 06:00:45