Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

IDC IT Security Roadshow: 80% din vânzările de securitate sunt aplicațiile antivirus

09 Martie 2010



Industria IT&C din România a avut în 2009 primul an de scădere din istorie, dar industria de hardware a fost cea afectată masiv de criza economică, după ani de creștere, în timp ce partea de software și servicii a trecut cu bine perioada dificilă, ba chiar a raportat unele creșteri, a declarat Laurențiu Popescu, country manager IDC România, în cadrul evenimentului IDC IT Security Roadshow 2010, la care MarketWatch.ro a fost partener media. Conform studiilor realizate de divizia locală a companiei americane de analiză, încasările industriei de securitate IT în 2009 pe piața locală au fost de 19,76 milioane de dolari, respectiv 4,5% din piața est-europeană, estimată de IDC la 439,23 milioane de dolari anul trecut.





Oficialul IDC a anunțat că aproximativ 77,8% din vânzările de securitate de pe piața din România sunt realizate pe aplicații software de tip antivirus / internet security, în timp ce restul de soluții de securitate nu sunt atât de bine cunoscute și utilizate de companii. Partea de aplicații de tip identity and acces management abia dacă ajunge la 9,7% din vânzări la nivel anual în România, iar produsele hardware la circa 9,4% din total.


Craig Schiller, specialist în securitatea IT la Portland State University a vorbit în cadrul evenimentul despre amenințarea reprezentată de rețelele de computere infectate controlate de la distanță - Botnets. El este este autorul principal al cărții Botnets: The Killer Web App – prima lucrare din lume publicată despre Botnets. El a povestit că 25% dintre computerele lumii sunt infectate, iar hackerii le controlează de la distanță fără ca utilizatorii să știe că sunt parteneri la atacuri informatice, spam și alte infracțiuni pedepsite de lege.

Robert Dabrowski, system engineer la compania Fortinet, a explicat că nu mai este suficient să ai antivirus pentru ca afacerile companiei să fie protejate. El a vorbit despre diversele amenințări și soluții care pot contracara aceste probleme. Fortinet produce soluții hardware de securitate, dar și soluții pentru managementul accesului, securitatea e-mailului sau monitorizarea rețelei.
Ștefan Tănase de la Kaspersky Lab a vorbit despre noile amenințări informatice și a spun că hackerii targetează acum angajații din companii pentru a obține acces la sistemele corporate din interior. Circulă în prezent un virus care afectează fișierele PDF și se poate declanșa doar deschizând un attachment care este în formatul Adobe. Poate fi prezentat ca un CV, ca o ofertă specială și așa mai departe.


Marko Djordjevic, senior sales engineer și product manager CEE, în cadrul companiei Trend Micro a vorbit despre virtualizare și securitatea IT. În prezent serverele fizice sunt înlocuite cu mașini virtuale pentru a economisi bani și pentru a creste scalabilitatea. Cloud computing determină infrastructura tradițională IT să crească economiile și sa mute serverele din spatele barierelor de apărare în afara perimetrului de securitate, pentru a solicita o linie de aparare suplimentară.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite