Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Yahoo se orientează spre telefoanele mobile

09 Martie 2010



Yahoo schimbă strategia și se mută spre telefoane mobile, la scurt timp după ce Google a anunțat oficial că utilizatorii de pe telefoane vor deveni sursa principală de trafic peste câțiva ani, iar cei de pe computer vor reprezenta doar o nișă online. Conform presei americane, Carol Bartz, CEO al Yahoo, a decis desființarea diviziei de telefoane mobile, iar angajații specializați au fost relocați în fiecare divizie online a companiei. Cu alte cuvinte, fiecare site va avea de acum înainte focus pe partea de mobilitate, o schimbare de strategie interesantă pentru gigantul online.

Yahoo GO

Oficialii Yahoo au confirmat schimbarea de strategie și reorganizarea internă a companiei. "Încercăm să introducem tehnologiile mobile în toate diviziile organizației, în loc să avem o divizie dedicată", a declarat Cory Pforzheimer, senior manager corporate communications la Yahoo. El a spus că deocamdată vor rămâne active echipele de la nivel local care colaborează cu operatorii telecom pentru ca serviciile să funcționeze perfect pe telefoanele mobile. Yahoo are 80 de astfel de centre la nivel mondial.
La începutul acestui an, la World Mobile Congress, CEO-ul Google Eric Schmidt a vorbit despre schimbarea de strategie spre telefoane mobile și a declarat că numărul utilizatorilor de telefoane conectate la Internet va depăși rapid pe cel al utilizatorilor de computere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite