Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Google lansează versiunea business a magazinului de aplicații online

10 Martie 2010



Cel mai popular motor de căutare pe Internet, Google, pregătește o versiune business pentru magazinul de aplicații online, care va permite clienților companii să achiziționeze rapid soluții dezvoltate de producătorii software. Google oferă companiilor o suită de aplicații denumită Google Apps, printre care și aplicații Office, E-mail și Calendar, Google Video și Google Sites. Utilizatorii acestor soluții pot accesa acum și GOogle Apps Marketplace pentru a găsi alte soluții care să le diferențieze afacerile și să le ofere avantaje competitive. Este o dublă afacere pentru Google, pentru că și producătorii de soluții software trebuie să plătească pentru prezența în Marketplace, o taxă de 100 de dolari pe aplicație. De asemenea, Google reține 20% din prețul fiecărei tranzacții pentru costuri administrative.


Ideea magazinelor de aplicații la care să participe dezvoltatorii software din toată lumea pleacă de la soluția Apple, App Store, care a fost inițial gândită pentru utilizatorii iPhone și iPod. Succesul magazinului de aplicații online a făcut ca majoritatea competitorilor să adopte acest model și să adauge magazine online de aplicații pentru telefoanele mobile. Google face acum un pas mai departe oferind dezvoltatorilor o nouă sursă de venituri și utilizatorilor de aplicații noi opțiuni pentru a extinde utilizarea propriilor soluții.


Oficialii Google au prezentat ca exemplu o soluție ERP care a fost dezvoltată de Intuit să funcționeze cu Google Apps. "Inginerii software de la Google nu se pricep la zona de ERP, dar Intuit oferă o soluție foarte bună", a explicat situația un oficial al companiei software. Utilizatorii Google Apps pot acum integra ERP-ul Intuit și pot folosi module pentru plata salariilor, de exemplu. Angajații primesc în ziua de salariu o alertă pe Calendar, urmează link-ul propus și pot descărca automat fluturașul de salariu cu suma primită.


Conform Google sunt cam 2 milioane de companii care folosesc Google Apps.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite